HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Fabrica de bere Ursus Breweries din Brașov deschide o nouă linie de îmbuteliere.

Fabrica de bere Ursus Breweries din Brașov deschide o nouă linie de îmbuteliere.
Sursă foto: linkedin.com

Ursus Breweries a inaugurat o linie de îmbuteliere modernă în fabrica sa de bere situată în Braşov.

Conform unui anunţ oficial al companiei, investiţia include şi numeroase îmbunătăţiri orientate spre durabilitate, precum actualizarea instalaţiilor de utilităţi şi mărirea capacităţii de recuperare a CO2. Aceste eforturi vor continua până în 2024, când fabrica din Braşov va fi dotată şi cu un sistem nou de filtrare a berii.

"Am iniţiat cu trei ani în urmă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de investiţii, concentrat pe reînnoirea fabricii noastre din Braşov, o locaţie cu o tradiţie bogată în comunitatea locală, datând din 1892 şi fiind locul unde se produce berea numărul unu din România - Ciucaş. Chiar dacă ne-am confruntat cu situaţii neprevăzute care au influențat direct şi indirect planurile noastre de investiții, suntem încântați că acum noua linie și facilitățile noi sunt complet funcționale", a menționat Michal‚ Mrowiec, preşedintele Ursus Breweries.

Nou-inaugurata linie de îmbuteliere utilizează tehnologie avansată și este amplasată într-o clădire recent construită. Pentru a facilita integrarea acesteia, s-au realizat numeroase îmbunătăţiri tehnologice și s-au efectuat diverse lucrări de infrastructură.

Pentru a funcționa mai eficient, Ursus Breweries a construit un depozit nou în parterul clădirii noi, cu o suprafaţă de 1.800 mp, destinat stocării produselor finite și un alt depozit de 1.200 mp pentru ambalaje. În plus, investiţia conține laboratoare noi, spații suplimentare de birouri și facilități noi pentru cei peste 200 de angajaţi care lucrează în fabrica de bere.

Linia nouă a fost inaugurată oficial pe 26 octombrie, la prima vizită în România a preşedintelui şi directorului general al Asahi Group Holdings, Atsushi Katsuki.

Ursus Breweries, cel mai mare producator de bere din România și lider pe piaţa locală de 8 ani are în portofoliu mărcile: Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell și Asahi Super Dry.

În momentul actual Ursus Breweries operează trei fabrici de bere situate în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj-Napoca.

Ursus Breweries este parte a Asahi Europe & International.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu