HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După ședința coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au dezvăluit data adoptării Legii pensiilor: decizia a fost luată.

După ședința coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au dezvăluit data adoptării Legii pensiilor: decizia a fost luată.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii coaliției de guvernare, au afirmat în urma întâlnirii coaliției de guvernare că toate incertitudinile au fost eliminate și că noua Lege a pensiilor dispune de surse de finanțare.

"În cadrul ședinței Coaliției din această după-amiază, am clarificat toate detaliile referitoare la Legea pensiilor, inclusiv cele legate de sursele de finanțare. Prin urmare, Legea este pe punctul de a fi introdusă în Parlament, având sprijinul total al Coaliției.
De asemenea, am hotărât să prezentăm cât mai curând un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget, împreună cu domnul președinte Ciucă. Vreau să le transmit pensionarilor că ne vom respecta promisiunea! Pensiile vor fi indexate și inechitățile vor fi eliminate prin recalculare!
În plus, demarăm construcția bugetului pentru anul viitor și în zilele ce urmează ne vom întâlni cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a rezolva problemele legate de salariile din aceste două sectoare.
De asemenea, în cursul acestei săptămâni ne vom întâlni cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privind reorganizarea celor două ministere", a comunicat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, la fel, a menționat că toate problemele din coaliție au fost rezolvate și că Legea pensiilor va continua să avanseze.

"În ședința Coaliției de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024.
În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI).
De asemenea, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor.
Am analizat și reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Obiectivul este flexibilizarea proceselor decizionale, astfel încât structurile instituționale să devină mai eficiente și să consume mai puțini bani publici. În același context, am discutat despre îmbunătățirea colectării.
Prin urmare, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale.", a scris Nicolae Ciucă.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu