HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După safariul lui Iohannis în Africa, Administrația Prezidențială oferă clarificări rapide: Președintele a fost invitat să viziteze Parcul Național Nairobi

După safariul lui Iohannis în Africa, Administrația Prezidențială oferă clarificări rapide: Președintele a fost invitat să viziteze Parcul Național Nairobi
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În timpul vizitei sale oficiale în Kenya, asemenea altor lideri de stat, președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de gazdele sale kenyane să viziteze Parcul Național Nairobi. Această invitație a venit după ce imagini cu președintele într-un vehicul off-road alături de soția sa au apărut în media.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu ministrul pentru protecția mediului din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua și cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în timpul vizitei la Parcul Național Nairobi.

În cadrul acestei vizite oficiale în Kenya, similar altor lideri mondiali, președintele român Klaus Iohannis a fost invitat de către partea kenyană să exploreze Parcul Național Nairobi. Acest parc este unic pe glob prin faptul că aduce o diversitate biologică largă aproape de zona urbană. "Kenya este un stat cu un angajament puternic la nivel național și internațional în protejarea mediului. Este gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu și a găzduit Summit-ul climatic COP12 în 2006 și recent Summit-ul African pentru Climă", se arată într-un comunicat din partea Administrației Prezidențiale.

"Cooperarea în domeniile limitării schimbărilor climatice și protejării mediului reprezintă un punct central al vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Kenya."

"Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Președintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum și al prezenței lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa. Vizita în Parcul Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga. Conservarea biodiversității și managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înțelegere în domeniul Protecției Mediului și al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România și Kenya, în prezența Președintelui Klaus Iohannis și a Președintelui William Ruto. În plus, prin Memorandum, cele două state își propun să lucreze împreună pentru a promova educația privind schimbările climatice și mediul.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că educația este vitală în protejarea mediului și limitarea schimbărilor climatice și că va susține și promova cooperarea între România și Kenya în domeniul educației pentru mediu", se arată în comunicat.

Conform Președinției, în timpul vizitei, au fost discutate strategii de implicare a comunităților locale în protejarea biodiversității și modalități eficiente de conciliere a protecției naturii cu dezvoltarea urbană. România și Kenya vor coopera în aceste domenii.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu