HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După întâlnirea confidențială din Parlament, Ambasadorul Reuven Azar afirmă că Israelul are responsabilitatea de a elimina puterea militară a Hamas.

După întâlnirea confidențială din Parlament, Ambasadorul Reuven Azar afirmă că Israelul are responsabilitatea de a elimina puterea militară a Hamas.
Sursă foto: baltimorejewishlife.com

Reuven Azar, ambasadorul Israelului, a participat la o întâlnire confidențială în Parlament, unde a subliniat că Israelul are responsabilitatea de a neutraliza forța militară a Hamas.

Ambasadorul a fost prezent la o ședință secretă comună a Camerei Deputaților și Senatului, dedicată ultimelor evoluții și situației curente din Statul Israel. În cadrul acesteia, s-a făcut public un videoclip realizat de Forțele de Apărare ale Israelului (IDF).

"Vreau să îmi exprim recunoștința față de Parlamentul României, în special față de președintele Simonis, pentru decizia de a difuza astăzi videoclipul care arată atrocitățile comise de Hamas. După vizionarea acestui material video, dar și pentru publicul larg ar trebui să fie evident că Hamas este ISIS. Este datoria noastră ca stat să anihilăm puterea militară a acestei organizații teroriste pentru a ne asigura că nu va mai constitui un pericol pentru cetățenii noștri pe viitor. Vom aplica toate măsurile necesare pentru repatrierea tuturor ostaticilor noștri și vom acţiona conform valorilor și legilor internaţionale", a afirmat Reuven Azar după ședinţa Parlamentului.

Acesta le-a mulţumit membrilor Parlamentului României pentru declaraţia adoptată în susținerea Statului Israel.

"Îmi exprim recunoștința față de Parlamentul României, care a fost primul parlament din lume ce a adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care condamnă Hamas și reafirmă sprijinul faţă de dreptul Israelului de a se apăra. Mulţumesc Guvernului României și poporului român pentru solidaritatea și suportul puternic. Israelul va triumfa!", a transmis ambasadorul Israelului.

Pe data de 11 octombrie, Parlamentul a aprobat Declarația privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile, document care evidențiază necesitatea acțiunii pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecția libertății, democrației și a vieților umenești.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu