HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După ce ar fi atacat violent un antrenor de box, doi frați din Bistrița au fost reținuți.

După ce ar fi atacat violent un antrenor de box, doi frați din Bistrița au fost reținuți.
Sursă foto: autoinsurancedeal.org

Doi bărbaţi, acuzaţi că au atacat un antrenor de box în vârstă de 30 de ani din Bistriţa, care a ajuns în stare critică la spital, au fost arestaţi vineri seară, după patru percheziţii efectuate de poliţişti în oraş şi în comuna Şintereag, conform Agerpres.

"În ziua de 27 octombrie 2023, pentru a aduna probele necesare cazului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară emise de instanţa judecătorească, în localităţile Bistriţa şi Şintereag. Au fost identificate şi confiscate diferite obiecte relevante pentru probatoriul. În urma cercetărilor ulterioare, trei persoane au fost aduse la sediul Poliţiei pentru audieri pe baza mandatelor de aducere. Pentru două dintre acestea s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore sub acuzațiile lovire sau alte violențe și vătămarea corporală. La data de 28 octombrie 2023, cei doi suspecți reținuți cu vârstele de 33 și respectiv 28 ani vor fi prezentati judecatorului cu propunerea arestari preventive", a declarat IPJ în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Incidentul violent implicând cei doi bărbaţi şi antrenorul de box a avut loc cu o săptămână în urmă, pe 20 octombrie, după ce sportivul ar fi avut un conflict cu partenera sa de viaţă, mama copilului său. Femeia ar fi chemat în ajutor pe cei doi fraţi, care au venit la adresa ei și situația a escaladat într-o altercație care s-a terminat cu rănirea gravă a boxerului, mai ales la nivelul capului.

În urma acestui incident grav, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a deschis un dosar penal pentru infracțiuni de vătămarea corporală, lovire sau alte violențe și violența domestică.

Conform unui comunicat emis miercuri de către Parchet, la data de 24 octombrie, ca rezultat al probelor adunate, cei doi frați au fost declarați suspecți, ambii acuzați de lovire sau alte violențe iar unul dintre ei este suspect și pentru vătămarea corporală.

Dupǎ spusele unor surse judiciare, a treia persoanǎ audiatǎ vineri alǎturi de bǎrbații reținuți este concubina antrenorului.

Familia și prietenii antrenorului de box susțin că acest caz ar trebui tratat ca o tentativă de omor și solicită măsuri și împotriva concubinei sportivului, pe care o acuză că ar fi planificat agresiunea.

În lumina acestor evenimente, apropiații sportivului au organizat în ultima săptămână rugǎciuni comune în fața spitalului, proteste în fața Parchetului de pe lângă Judecatoria Bistriţa și grupuri de discuție online. Cu aceste ocazii au cerut "sǎ se facǎ dreptate" în acest caz, considerând cǎ versiunea oferitǎ anchetatorilor de cǎtre concubinǎ și cei doi suspecți reținuți nu este adevărata.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu