HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Doi concubini din Vaslui au fost reținuți după ce și-au maltratat sever copiii

Doi concubini din Vaslui au fost reținuți după ce și-au maltratat sever copiii
Sursă foto: radioiasi.ro

Un cuplu, format dintr-un bărbat de 43 de ani și o femeie de 35 de ani, domiciliați în comuna Voinești, județul Vaslui, au fost reținuți de forțele de ordine după ce ar fi maltratat doi dintre copiii lor, cu vârstele de cinci și trei ani. Cel mai în vârstă dintre minori a necesitat îngrijiri medicale la spital ca urmare a agresiunii. Incidentul a fost raportat de către un profesor. Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui a fost notificată în acest caz.

"La data de 25 octombrie 2023, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana au fost sesizaţi de către un cadru didactic al unei unităţi de învăţământ din comuna Voineşti, cu privire la faptul că un minor de 5 ani prezintă vătămări corporale specifice unei agresiuni. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui", a comunicat IPJ Vaslui.

Polițiștii din Iana au determinat că pe parcursul nopții dintre 24 și 25 octombrie s-a produs o altercație între concubini, în urma căreia doi dintre copiii lor, ambii băieți, cu vârstele de 5 și 3 ani, ar fi fost agresați, fiind loviți peste corp de către ambele persoane cercetate.

În urma incidentului violent, copilul de 5 ani a suferit răni traumatice care vor necesita între 40 și 45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Cel de-al doilea minor a suferit leziuni traumatice care vor necesita între 2 și 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui a fost notificată despre situația minorilor. Cei trei urmează să fie supuși unui proces de evaluare și consiliere.

Vineri, după colectarea probelor necesare, polițiștii i-au reținut pe cei doi concubini. Aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana. Scopul este stabilirea și demonstrarea întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu