HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Djokovic depășește recordul lui Nadal cu cele mai multe meciuri câștigate în Era Open

Djokovic depășește recordul lui Nadal cu cele mai multe meciuri câștigate în Era Open
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Novak Djokovic a debutat cu succes în cursa pentru al șaptelea titlu la Mastersul de Paris, cu o victorie decisivă în două seturi împotriva lui Tomas Martin Etcheverry. Această victorie îl avansează pe locul patru în clasamentul meciurilor jucate în Era Open a tenisului mondial, potrivit Mediafax.

Djokovic deține deja opt recorduri la Mastersul de Paris, incluzând cele mai multe titluri și cele mai multe victorii. El și-a mărit numărul de victorii și înfrângeri la acest turneu indoor pe suprafață dură la 46-9, după ce l-a surclasat pe Etcheverry într-o oră și 23 de minute.

Jucătorul numărul 1 mondial a atins un alt reper important cu această victorie. După ce a egalat recordul lui Rafael Nadal (1.288 de meciuri), a reușit să-l depășească pe spaniol și să joace în cel de-al 1.289-lea meci al său în circuitul ATP, ocupând astfel locul patru.

Djokovic are posibilitatea să-l depășească pe Ivan Lendl (1.310), care se află pe locul trei în clasament, la începutul sezonului viitor, dar este puțin probabil să ajungă la nivelul lui Roger Federer (1.526) sau Jimmy Connors (1.557), având în vedere programul său limitat.

În pragul vârstei de 37 de ani, Djokovic își protejează corpul pentru cele mai importante turnee. Alex Corretja l-a denumit recent "maestrul calendarului", datorită planificării sale atente a participării la competiții.

În acest sezon, Djokovic a jucat cele mai puține turnee și meciuri dintre toți jucătorii din Top 10 și are cea mai bună rată de victorie (90%), având 46 de victorii din 51 de meciuri.

Campion la 24 de turnee majore, Djokovic caută să câștige al 97-lea titlu al carierei în circuitul ATP. El este în urma lui Roger Federer (103) și Jimmy Connors (109) în acest clasament.

Dacă va reuși să-și păstreze starea de sănătate în următorii doi-trei ani și va menține nivelul jocului la cel mai înalt standard, el ar putea stabili un nou record pentru cele mai multe titluri.

Obiectivul imediat al lui Djokovic este să rămână pe locul 1 în clasamentul mondial până la sfârșitul anului, după eliminarea neașteptată a lui Carlos Alcaraz de la Paris Bercy. Sârbul va intra pe teren joi, când se va confrunta cu Tallon Griekspoor, numărul 23 mondial.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu