HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Dieta 80/20: o cură de slăbit miraculoasă cu efecte uimitoare.

Dieta 80/20: o cură de slăbit miraculoasă cu efecte uimitoare.
Sursă foto: Los Angeles Times

Un regim alimentar miraculos pentru pierderea kilogramelor. Rezultatele dietei 80/20 sunt uimitoare

"Am avut mereu probleme cu greutatea", a mărturisit Gen Cohen pentru Business Insider, citată de Digi 24.

Tânăra a relatat că a adoptat un plan alimentar bogat în proteine, cu un deficit caloric redus, bazat pe principiul 80/20. Asta înseamnă că nu a renunțat la nimic din ce mânca în mod obișnuit și s-a bucurat încă de dulciuri și chiar alcool, dar cu moderație. Dieta 80/20 se bazează exclusiv pe proporții. Mai precis, se susține ideea că dacă consumi alimente sănătoase 80% din timp, poți "păcătui" cu mâncăruri nesănătoase restul de 20%.

Deși în primele trei luni rezultatele au fost mai jos de ceea ce spera și nu a reușit să piardă niciun kilogram, ulterior a început să slăbească gradual. Într-un an a reușit să piardă 23 de kilograme și timp de 7 ani și-a păstrat aceeași greutate. A diminuat numărul caloriilor consumate

Calea spre silueta dorită nu a fost una ușoară. După multe diete care i-au produs mai mult rău decât bine, a hotărât să se documenteze pentru a aplica regimul alimentar adecvat. Conform sursei citate, a scăzut numărul de calorii consumate pentru a pierde în greutate, dar spre deosebire de încercările precedente, această scădere nu a fost bruscă. În loc să elimine carbohidrații sau grăsimile, cum făcuse anterior, ea a încercat să mențină un echilibru sănătos. A pus accent pe proteine

Observând că dieta funcționează, tânăra s-a concentrat pe consumul de proteine. Cohen a afirmat că nu a fost extrem de riguroasă cu dieta ei, dar a respectat principiul "80/20". Astfel, 80% din alimentația ei era nutritivă și sănătoasă, iar restul de 20% era ceva ce îi plăcea. Nutriționiștii recomandă această abordare pentru că este ideal ca o persoană să nu simtă lipsa unui aliment pe care îl iubește și astfel efectele unei diete pot fi durabile.

După ce a reușit să slabească, o noua provocare s-a ivit: cum să-și păstreze greutatea constanta. Mânâncã în același mod, dar face eforturi pentru a merge cât mai mult pe jos. "Nu sunt obișnuitã să fac exerciții sau să merg la sală", mărturisește ea.

Deși acum se duce ocazional la sala de sport, afirmă că cea mai constantă formă de mișcare pe care o practică este mersul pe jos: "Fac plimbãri în fiecare zi".

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu