HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Deloitte: Mai mult de 50% dintre companiile la nivel mondial sprijină angajații în gestionarea riscurilor și oportunităților ESG

Deloitte: Mai mult de 50% dintre companiile la nivel mondial sprijină angajații în gestionarea riscurilor și oportunităților ESG
Sursă foto: Agerpres.ro

Deloitte: Majoritatea companiilor la nivel mondial ajută angajații să navigheze prin riscurile și oportunitățile asociate cu ESG

Sursa citată indică faptul că acțiunile pe care le întreprind organizațiile pentru a gestiona riscurile provenite din relațiile cu furnizorii includ actualizarea metodelor, politicilor și standardelor generale folosite (63%), necesitatea de a întări rolul echipei de conducere în gestionarea relațiilor cu partenerii (48%) și îmbunătățirea abilităților angajaților (47%). În plus, tehnologia și datele continuă să fie în centrul atenției, 45% dintre cei intervievați afirmând că sunt necesare investiții suplimentare în aceste domenii.

Cu privire la măsurile legate de durabilitate, peste jumătate (56%) dintre respondenți cred că au o cultură corporativă care îi ajută pe angajați să înțeleagă mai bine și să gestioneze riscurile și oportunitățile legate de ESG în relația cu furnizorii. Pentru a contracara lipsa datelor de calitate în acest sector, aceștia efectuează analize bazate pe indicatori cantitativi și evaluari. Cu toate acestea, o treime dintre respondenți (31%) susțin că datele generate intern sau extern pe teme legate de ESG au o calitate scăzută sau foarte scăzută.

Studiul indică, de asemenea, că pentru a crește încrederea în partenerii din lanțul de aprovizionare și în alți terți, organizațiile își focalizează investițiile spre anumite domenii. De exemplu, riscurile digitale sunt văzute ca fiind cele mai semnificative pentru asigurarea fiabilității furnizorilor, acest lucru fiind susținut de aproape două treimi dintre respondenți (62%).

În plus, șase din zece organizații (62%) afirmă că utilizează metode de monitorizare digitală, dar doar pentru un sfert (25%) dintre furnizori. Cu toate acestea, puțin peste jumătate din cei care au participat la studiu (51%) cred că volumul activităților de audit al furnizorilor va crește odată cu utilizarea mai frecventă a noilor tehnologii.

Rezultatele studiului Deloitte 2023 Global Third-Party Risk Management Survey reflectă opiniile a peste 1.300 de lideri din 40 de țari, inclusiv România.

Deloitte oferă la nivel mondial servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanţie financiarǎ şi gestionarea riscului pentru aproximativ 90% din companiile listate în topul Fortune Global 500, precum și pentru mii de companii din sectorul privat.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu