HUB PRESS

s e î n c a r c ă

De luni, Transfăgărășanul și Transalpina vor fi închise pentru circulație.

De luni, Transfăgărășanul și Transalpina vor fi închise pentru circulație.
Sursă foto: Mediafax

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comunicat că începând cu ora 8:00 din ziua de luni, traficul pe Transfăgărășan și Transalpina va fi suspendat.

Această măsură a fost adoptată luând în calcul scăderea temperaturilor la altitudine, intensificarea bruscă a vântului, posibilitatea apariției ceții dense la orice oră și pentru asigurarea securității participanților la trafic.

Prin urmare, începând cu primele ore ale zilei de luni, circulația vehiculelor va fi interzisă pentru toate tipurile de autovehicule pe urmatoarele segmente de drum: DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800) și DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800).

CNAIR subliniază că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu