HUB PRESS

s e î n c a r c ă
Cum un simplu click poate salva viața unei adolescente
Sursă foto: salveaza o inima

Andreea Militaru, o tânără de 14 ani, se confruntă cu necesitatea iminentă a unei intervenții chirurgicale la coloană. Fără această operație, există pericolul ca ea să devină paralizată permanent. Costurile acestei intervenții ajung la suma de 25.000 de euro, un total pe care familia adolescentei nu îl poate acoperi singură.

Precum orice alt tânăr al vârstei sale, Andreea își dorește o viață normală și fericită, plină de activități tipice adolescenților. Cu toate acestea, realitatea ei este umbrită de un diagnostic sever: scolioză gravă ce necesită intervenție chirurgicala urgent. Acum trei ani, părinții ei au remarcat pentru prima dată o modificare alarmant în postura ei.

Indiferent cum s-ar fi așezat pe scaun, partea dreaptã a spatelui ei parea umflatã. Medicul a sugerat tratament prin terapie fizicã zilnicã. Andreea a participat și la cursuri de înot și karate cu speranța că aceste activitati vor ameliora starea sa fizicã și vor încetini evoluţia scoliozei.

"La început nu a vrut să accepte că are o problemã de sãnãtate. Nu voia să audã de doctori, terapii ori operație. E conștientã de aspectul sãu fizic. Scolioza i-a afectat postura și i-a creat un sentiment de nesiguranțã cu privire la propria imagine. Teama de a fi judecată sau respinsă de colegi din cauza spatelui curbat a dus la momente de izolare socială. Andreea a evitat activitãți de grup sau situații în care ar fi trebuit să își expună spatele, preferând să se retragă în sine.", a mărturisit Ștefan, tatăl Andreei.

Boala sa s-a deteriorat foarte repede. Curbura coloanei sale a ajuns la peste 50 de grade, iar în zona "S" s-a observat o rotație a coloanei de 30 de grade. Această evoluție a complicat situația și medicii au explicat părinţilor că fără o operaţie, curba coloanei va continua să crească, provocând ameţeli, dureri de cap şi eventual dureri severe osoase la maturitate, putând chiar duce la paralizie.

"Durerile de cap si amețelile, deja existã. Pânã acum 3 luni, Andreea a refuzat să își accepte situația. A susținut tot timpul cã nu se va opera și credea cã noi pãrinții avem ceva personal cu ea. Dupã explicațiile medicilor, dar mai ales dupã ce a interacționat cu alte douã fete de vârsta ei care au fãcut deja operații similare în Turcia, a acceptat și ea situația.", a dezvăluit tatăl fetei.

Costul operației se ridică aproximativ 25.000 de euro, un alt obstacol pentru familia Militaru.

"Nu ne-a fost ușor sã cerem ajutor. Pânã acum eu am fost cel ce a ajutat pe cineva când mi-a solicitat ajutor, nu invers. Despre munca domnului Vlad Plăcintă, am aflat din presã, de pe youtube și Facebook. La un moment dat chiar mama mea mi-a povestit cã a vazut la televizor un domn ce a ajutat-o pe Roxana Ciuhulescu, al cãrei copil avea o problemã de sănătate asemănătoare cu cea a fiicei noastre. Așa am îndrăznit să îl contactăm și ne-a întins o mânã de ajutor nesperat."

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transferul bancar numele ANDREEA MILITARU

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu