HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cum să te descurci dacă ai colegi care răspândesc zvonuri despre tine: Sfaturi din Cuibul de șerpi.

Cum să te descurci dacă ai colegi care răspândesc zvonuri despre tine: Sfaturi din Cuibul de șerpi.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Dacă ați cere sfatul unui expert în comunicare cu privire la cum să reacționați când sunteți subiectul bârfelor, primul lucru pe care vi-l va spune este să le ignorați. În mod evident, nu merită să vă angajați în astfel de conversații, dar oamenii adesea se implică fără să realizeze, încercând să se apere.

Ce ar trebui să faceți? Cea mai simplă soluție este următoarea: dacă auziți că sunteți subiect de discuție, nu răspundeți. Nu alimentați conversația în niciun fel, ci pur și simplu ignorați-o fără a asculta sau a vă adresa celor care vorbesc. Astfel, puteți gestiona nivelul de bârfire din jurul dumneavoastră. Este timpul pentru o luptă conștientă

Într-un interval relativ scurt de timp, veți începe să interacționați cu echipa ca o sursă de energie pozitivă și veți genera emoții pline de plăcere printre colegii dumneavoastră. Dacă s-a ivit deja un conflict, bârfitoarea poate fi transformat într-un aliat - aceasta este o altfel de abordare pentru gestionarea situației actuale.

Dacă doriţi să iniţiaţi un dialog direct şi nu doriţi să ignoraţi situaţia, atunci faceţi-o în manieră potrivită. În primul rând, comunicați-i persoanei cu calm și politicos că sunteți deschis la discuție despre conflict, să ascultați punctul ei de vedere și să rezolvați problema. Totul ține de reputație

Nu luați niciodată bârfa personal. Realitatea este că majoritatea speculațiilor și discuțiilor sunt influențate de circumstanțele personale ale celor care vorbesc. De multe ori, bârfa poate fi doar o reflectare a unei persoane care încearcă să exteriorizeze negativitatea acumulată.

Sfat: când interacționați cu un bârfitor, este important să vă concentrați nu pe emoții, ci pe fapte indubitabile! Nu vă fie teamă să puneți întrebări clarificatoare pentru a înțelege mai bine conflictul și pentru a-și susține ulterior poziția.Bârfa "nefericită"

Nu uita un adevăr simplu: oamenii bârfesc pentru că se simt singuri, le lipsește stima de sine sau sunt nemulţumiţi de viaţa lor. Așadar, adesea doresc doar să atragă atenţia, să se afle în centrul evenimentelor şi să aibă propriul "grup" sub formă de colectiv.

Individul care răspândește zvonuri trebuie să capete o anumită importanță și să înțeleagă că atunci când vorbește despre alți oameni, colegii săi intră în dialog cu el și sunt interesați de părerea lui. În acest caz, cel mai bine este doar să empatizezi și să accepți faptul că s-ar putea exista unele aspecte negative în viața sau trecutul lui care îl determină să se comporte astfel.

Încearcă să privești persoana cu compasiune, pentru că cel care manifestă înțelepciune stabilește ritmul. Dacă începi să observi calitățile pozitive ale acesteia, să apreciezi ceea ce face bine, atunci atitudinea ei față de tine va începe treptat să se schimbe și dorința de a bârfi va dispărea.

În final, vei fi capabil sa influențezi strategia de comportament a acesteia și sa stabilești un nou ritm al relației voastre.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu