HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cum justifică MAE alegerea celor 103 români evacuați din Fâșia Gaza?

Cum justifică MAE alegerea celor 103 români evacuați din Fâșia Gaza?
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Radu Filip, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, a făcut o declarație marți la postul de televiziune Antena 3. Acesta a confirmat că primele 103 persoane din România care au obținut permisiunea de a părăsi Gaza au fost selectate de guvernul egiptean. Declarația vine în contextul în care unii români încă blocați în enclavă susțin că procesul de selecție nu a fost transparent.

"103 cetățeni români au fost înscriși pe listă și li s-a acordat permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafa și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Vreau să-i asigur pe toți cei care ne-au solicitat sprijin că este un proces în curs, că ambasada noastră la Cairo, ambasada noastră la Tel Aviv, precum și colegii din celula interinstituțională continuă dialogul cu autoritățile palestiniene și cele israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru toți ceilalți cetățeni români și membrii de familie."

Când i s-a întrebat despre criteriile după care au fost aleși cei 103 români care vor fi evacuați din Gaza, Filip nu a oferit un răspuns clar.

Peste 260 de cetățeni români și membri de familie din Fâșia Gaza s-au înregistrat la Reprezentanța României la Ramallah pentru a fi evacuați din Fâșia Gaza, iar șase români sunt reținuți ca ostatici în Fâșia Gaza.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin