HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Creștere a evoluției BVB după primele 90 de minute ale ședinței de marți.

Creștere a evoluției BVB după primele 90 de minute ale ședinței de marți.
Sursă foto: patriabank.ro

În urma primei ore și jumătate de tranzacționare a şedinţei de marţi, Bursa de Valori București (BVB) a indicat o tendință ascendentă.

Indicele de referință BET, care reflectă performanța celor mai lichide 20 de societăți, a înregistrat o creștere cu 0,42%. În paralel, indicele BET-Plus - reprezentând evoluția celor mai active 43 de acțiuni de la BVB - se situa pe un trend pozitiv cu 0,38%.

Totodată, indicele extins al companiilor blue-chip BET-XT, ce cuprinde cele mai lichide 25 de titluri, a evidențiat un avans de 0,35%. În același timp, indicatorul principal al performanţei fondurilor de investiţii - BET-BK - a crescut cu 0,36%.

Pe partea opusă a spectrului se afla indicele BET-FI al Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF-uri), care s-a depreciat cu 0,36%. Indicele sectorial BET-NG pentru companiile din domeniul energetic şi utilităţi a înregistrat un câştig modest de 0.36%, în timp ce indicele pietei AeRO (BET AeRO), incluzând 20 dintre cele mai importante companii listate pe aceasta piaţa alternativă era în creştere cu 0,63%.

Conform datelor furnizate de BVB, acţiunile care au înregistrat cele mai semnificative creşteri ale valorii au fost: Electroargeş (+10,43%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (+1,49%) şi Transilvania Investments Alliance (+1,34%).

În contrast, acţiunile Romcab (-14,89), COMCM Constanţa (-14,14%) şi Compa (-5,96%) se aflau pe un trend descendent.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu