HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Controversă mare legată de Cascada Yuntai: metodele prin care turiștii sunt înșelați de chinezi atunci când doresc să o viziteze.

Controversă mare legată de Cascada Yuntai: metodele prin care turiștii sunt înșelați de chinezi atunci când doresc să o viziteze.
Sursă foto: antena3.ro

Faimoasa Cascada Yuntai, un punct de atracție major pentru turiștii care vizitează China, a fost recent în centrul unei polemici. Un videoclip a scos la iveală faptul că apa cascadei nu este naturală, ci provine dintr-o conductă. În lumina acestui incident neașteptat, conducerea rezervației naturale a fost forțată să ofere clarificări cu privire la această practică, potrivit CNN.

Cascada Yuntai se află în parcul natural omonim, clasificat ca fiind de top în ceea ce privește atracțiile turistice de către Ministerul Culturii din China. Cu toate acestea, sursa apei care curge impresionant peste stânci de la o înălțime de 314 metri nu este naturală, cum presupuneau vizitatorii, ci o conductă.


Reacția vizitatorilor

Administrația parcului le-a exprimat recunoștința internauților pentru vigilenta lor și a anunțat că în vara aceasta cascada își va primi vizitatorii "în cea mai perfectă și mai naturală formă".

Deși dezvăluirea a surprins pe mulți, existau și persoane care au lăudat decizia conducerii rezervației de a instala o conductă pentru alimentarea cascadei.

"Oamenii nu merg acolo să vadă sursa apei, nu cred că au fost înșelați", a comentat un utilizator al platformei de socializare chinezești Weibo.

"Mergi să vezi un păun care își desfășoară coada, nu să te uiți la partea lui posterioară", a adăugat altcineva.

Yuntai nu este prima cascadă din China care necesită un mic ajutor, datorită condițiilor climatice musonice ale țării care cauzează perioade de secetă severă. Cascada Huangguoshu, situată în provincia sud-vestică Guizhou, a avut și ea de suferit din cauza secetei. În 2004, s-a construit un baraj în zonă pentru a preveni lipsa de apă.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu