HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Contractul pentru modernizare și extindere a Ambulatoriului din Spitalul Județean Timișoara, finanțat prin PNRR, a fost semnat.

Contractul pentru modernizare și extindere a Ambulatoriului din Spitalul Județean Timișoara, finanțat prin PNRR, a fost semnat.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Spitalul Judeţean Timişoara a încheiat un acord de finanțare pentru îmbunătățirea, extinderea și echiparea Ambulatoriului integrat al spitalului, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Valoarea totală a proiectului este de 16,13 milioane de lei (cu TVA), dintre care 12,27 milioane de lei reprezintă suma eligibilă din PNRR (fără TVA), iar contribuţia proprie se ridică la 1,52 milioane de lei (cu TVA), conform Agerpres.

Proiectul trebuie să fie finalizat până la data de 30 noiembrie 2024.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări ce vizează îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii Ambulatoriului integrat al spitalului. Scopul este mutarea focalizarii serviciilor medicale din spital către ambulatorii specializate. În același timp, se urmărește oferirea unor servicii medicale complexe și de calitate pentru prevenție, diagnostic și monitorizarea constantă a stării de sănătate a populației din Regiunea Vest. Aceste detalii au fost prezentate într-un comunicat al Spitalului Judeţean Timişoara, transmis marți către AGERPRES.

Planurile includ lucrari menite să crească complexitatea serviciilor medicale din asistența ambulatorie prin extinderea infrastructurii prespitalicești pentru cele 28 de specialități existente și crearea a cinci noi specialități care corespund cerințelor identificate la nivelul Spitalului Judeţean Timişoara și tendințelor globale în politica publică de sănătate.

Ambulatoriul integrat va fi echipat cu aparatură medicală de ultimă generație.

Un alt obiectiv urmărind degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgență din municipiul Timişoara, reducerea numărului de spitalizari continue în regiunea Vest prin promovarea și oferirea de servicii de prevenție, diagnostic/screening și monitorizare. Aceste măsuri vor conduce la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei și la diminuarea costurilor sistemice cu îngrijirea medicală.

În plus, se va dezvolta infrastructura necesară pentru participarea la activitatile de screening pentru depistarea cancerului, bolilor cardiovasculare și a tuberculozei. Aceste boli reprezintă principalele cauze de deces cu impact negativ asupra eficacitãţii sistemului sanitar din România, datoritã ratei ridicate a mortalitãţii evitabile şi a cauzelor tratabile.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin