HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Continuarea modernizării Centurii Bucureștiului: Peste 20% din lucrări sunt deja finalizate

Continuarea modernizării Centurii Bucureștiului: Peste 20% din lucrări sunt deja finalizate
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a dezvăluit joi că s-a finalizat documentația necesară pentru reluarea proiectului de modernizare a Centurii Bucureștiului, în segmentul dintre DN2 și A2.

"Am transmis astăzi la ANAP documentaţia pentru relansarea lucrărilor de modernizare a sectorului DNCB (Centura existentă a Bucureştiului) cuprins intre DN2 şi A2", a postat joi Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook, conform news.ro.
Pistol anunță că pe acest tronson al Centurii, care măsoară aproximativ 11 km și va fi extins la 4 benzi de circulație, vor fi realizate și: - un pasaj peste CF BUCUREŞTI – CONSTANTA, cu o lungime de aproximativ 124 m (la km 16); - un pasaj peste  DJ301 (BUCUREŞTI - CERNICA) ce va avea o lungime de aproximativ 400 m (km 19+371); - un pasaj peste CF BUCUREŞTI - OLTENIŢA, cu o lungime de aproximativ 105 m (km 21+708).

Conform declarațiilor directorului CNAIR, contractul finanțat prin Programul Transport (PT), include termene de 6 luni pentru proiectare și încă 18 luni pentru execuție.

"După validarea documentaţiei de atribuire vom putea publica Anunţul de Participare în cadrul căruia se va stabili inclusiv data de depunere a ofertelor. Contractul iniţial semnat cu firma italiană Tirrena Scavi a fost reziliat în luna decembrie 2022 din cauza lipsei de mobilizare a constructorului", a adăugat Pistol.

Pistol subliniază că, la momentul rezilierii, antreprenorul italian avea un avans al lucrărilor în șantier de doar 20,76%.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu