HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Consiliul Județean a investit în peste 2,8 milioane de lei pentru echipamente medicale noi la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.

Consiliul Județean a investit în peste 2,8 milioane de lei pentru echipamente medicale noi la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Costel Fotea, președintele Consiliului Judeţean Galaţi, a anunțat vineri că Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci va primi noi echipamente medicale, valoarea totală a investiției depășind 2,8 milioane de lei, conform news.ro.

”Continuăm investiţiile la Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci. Recent, au ajuns la unitatea medicală aproape 50 de echipamente medicale noi (electrocardiografe, trusă endoscopie digestivă, pompe de nutriţie enterală, injectomate, analizatoare gaze şi coagulare cu 4 canale). Mai mult, în cel mai scurt timp, vor ajunge şi alte 25 de echipamente moderne (aparat de sterilizare, ecografe, videolaringoscop, aspiratoare secreţii, roboţi de sterilizare şi purificare a aerului şi concentratoare de oxigen)”, a declarat vineri Costel Fotea.

Conform declarațiilor sale, aceste echipamente medicale sunt destinate să sprijine medicii în diagnosticarea și tratarea pacienților în secțiile de medicină internă, cardiologie, chirurgie, terapie intensivă, ortopedie, gastroenterologie , pediatrie și obstetrică-ginecologie.

"Mai mult,a fost achiziţionată aparatură medicală şi pentru laboratorul de analize medicale,blocul operator şi compartimentul de primiri urgenţe. Valoarea acestei investiţii, realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi, este de aproximativ 2,8 milioane de lei", a adăugat Fotea.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu