HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Consiliul Judeţean Cluj va cumpăra, folosind fonduri europene, echipamente moderne pentru școlile speciale.

Consiliul Judeţean Cluj va cumpăra, folosind fonduri europene, echipamente moderne pentru școlile speciale.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că va achiziţiona diverse echipamente pentru şcolile speciale, utilizând fonduri europene. Acestea includ table interactive, sisteme de sunet, camere de videoconferinţă, videoproiectoare și jocuri senzoriale sau de construcţie. Conform news.ro, valoarea totală preconizată a acestor dotări depăşeşte 3 milioane de lei.

Într-un comunicat de presă emis joi de Consiliul Judeţean Cluj, instituţia a anunţat că a postat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) un anunț care vizează furnizarea de echipamente IT și telecomunicații, diferite tipuri de dispozitive computerizate, programe software, ghiduri educaționale și jocuri didactice destinate instituţiilor şcolare speciale.

Acest demers face parte dintr-un proiect mai vast finanțat prin fonduri europene pe care CJ l-a câștigat. Acesta are ca scop echiparea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților educaționale speciale din județul Cluj. Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.484.551,64 lei (TVA inclus).

"Asigurarea unei infrastructuri educaţionale corespunzătoare reprezintă o prioritate absolută pentru noi. Cu ajutorul banilor obţinuţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vom oferi tuturor elevilor înscrişi în şcolile speciale cadrul necesar pentru învăţare şi dezvoltare, conform cerinţele actuale. Această investiţie vine în completarea celorlalte proiecte europene implementate la nivelul instituţiilor şcolare aflate în subordinea Consiliului Judeţean", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Printre echipamentele ce urmează să fie achiziționate se numără: table interactive, sisteme de sunet, camere videoconferință, scanere portabile de documente cu cameră, videoproiectoare, smartbord-uri, tablete grafice, jocuri senzoriale și de construcție, sisteme all in one, laptopuri, tablete și multifuncționale.

Valoarea totală estimată a dotărilor este de 3.090.629,47 lei. Termenul final pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru data de 4 decembrie la ora 15:00.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu