HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Consilierul local USR Timișoara, Răzvan Negrișanu, apără pe Fritz și numește acuzațiile ANI ca fiind absurde și nefondate.

Consilierul local USR Timișoara, Răzvan Negrișanu, apără pe Fritz și numește acuzațiile ANI ca fiind absurde și nefondate.
Sursă foto: romaniatv.net

Răzvan Negrişanu, consilierul local al USR Timişoara, a luat atitudine pe Facebook, în urma acuzaţiilor de conflict de interese aduse primarului Dominic Fritz de către ANI. Negrişanu susţine că aceste acuze nu au baze solide şi că el este cel care a pregătit documentele pentru un PUZ, cu menţiunea că acestea fuseseră deja semnate de Nicolae Robu, fostul primar. El afirmă că Fritz doar a semnat referatul de înaintare la Consiliul Local. De asemenea, el subliniază faptul că a împrumutat suma de 25.000 lei campaniei electorale USR şi nu direct lui Dominic Fritz.

”Acuzaţiile aduse de ANI împotriva lui Dominic Fritz sunt absurde şi fără fundament. Ca arhitect implicat, vreau să clarific câteva aspecte importante...

Negrişanu continuă discursul său referitor la împrumutul oferit campaniei electorale USR:

”Legat de împrumutul acordat campaniei electorale, subliniez că am împrumutat 25.000 lei campaniei candidatului USR...

Pe data de 28 noiembrie 2020, imediat după ce a fost numit primar, Dominic Fritz și-a depus declarațiile de avere și interese. În aceste documente erau menționați cei cărora le erau datorate diverse sume de bani. Conform documentelor depuse la ANI, printre creditorii primarului Dominic Fritz se numără: Viorel Buga, dezvoltator imobiliar și patron ”Sedako” – 50.000 lei, Răzvan Negrişanu, consilier local USR și arhitect – 25.000 lei și Ruben Laţcău, viceprimar USR – 12.000 lei. Aceste debite, menționate în declarația de avere, erau catalogate ca ”împrumut campanie electorală”, fiind contractate în anul 2020 și urmând să fie achitate până la sfârșitul acelui an sau în cursul anului 2021, conform informațiilor din presa locală.

Sursele citate indică faptul că Răzvan Negrisanu a confirmat în declarația sa de interese de la preluarea funcției că obține venituri din activitățile de "director, administrator și arhitect" la compania RD Sign SRL din Timișoara, unde este și asociat. În a treia zi după depunerea jurământului ca primar al Timișoarei, pe data de 2 noiembrie 2020, Dominic Fritz a semnat un referat pentru aprobarea unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - "Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timișoara". Documentul se referă la dezvoltatorul unui proiect imobiliar, cu documentație elaborată de SC RD Sign SRL, compania lui Răzvan Negrişanu.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin