HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comunicarea dintre OMS și Spitalul Al-Shifa din Gaza s-a întrerupt: Situație de urgență în contextul crizei umanitare

Comunicarea dintre OMS și Spitalul Al-Shifa din Gaza s-a întrerupt: Situație de urgență în contextul crizei umanitare
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Medici fără Frontiere a avertizat duminică că dacă nu se pune capăt de urgență violențelor în Gaza, spitalele riscă să se transforme în morgi. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu mai are legaturi cu persoanele sale de contact de la spitalul Al-Shifa din partea de nord a Fâșiei Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza a informat că activitatile din cadrul spitalului Al Shifa, cel mai mare centru medical din enclava palestiniană, au fost oprite sâmbată dupa ce rezervele de combustibil s-au epuizat, conform mediafax.

OMS și-a exprimat "preocuparea profundă pentru siguranța personalului medical, a pacienților grav bolnavi și raniți, inclusiv bebelușii care depind de aparate de respiraţie artificiala și persoanele dislocate care sunt cazate în spital". Organizaţia reiterează apelul său pentru un armistiţiu imediat în Gaza.

"Dacă nu se iau măsuri chiar acum, dacă nu se oprește imediat această vărsare de sânge cu o încetare a focului sau, cel puțin, cu o evacuare a pacienților, aceste spitale vor deveni o morgă", a declarat Medici fără Frontiere duminică: https://x.com/MSF_canada/status/1723485914540711979?s=20

Forțele armate israeliene au anunțat că sunt pregătite să evacueze duminică bebelușii din cel mai mare spital din Gaza.

În contextul în care criza umanitară se agravează, autoritatea de frontieră din Gaza a anunțat că punctul de trecere Rafah spre Egipt va fi redeschis duminică pentru posesorii de pașapoarte străine, după ce acesta a fost închis vineri.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu