HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Compania Siemens Energy beneficiază de sprijinul Germaniei

Compania Siemens Energy beneficiază de sprijinul Germaniei
Sursă foto: siemens-energy.com

Compania Siemens Energy este susținută de Germania

Această asistență este parte a unei garanții de 15 miliarde de euro, dintre care 12 miliarde de euro provin din băncile private și trei miliarde de euro sunt acordate de alte entități.

În plus, guvernul german va oferi aceste garanții cu condiția ca alte părți implicate să contribuie.

Durante utilizarea împrumutului, Consiliul Siemens Energy nu are dreptul la bonusuri și nu se efectuează plăți dividendelor.

Oficialii Siemens AG, cel mai mare acţionar al companiei, nu au dezvăluit detalii ale planului. "Acesta va fi pus în aplicare de îndată ce sunt obţinute toate autorizaţiile necesare şi contractele sunt executate", a declarat un purtător de cuvânt al conglomeratului german.

În ciuda provocărilor din sectorul energiei eoliene, Siemens Energy se află într-o poziţie solidă şi portofoliul său de comenzi este plin", a afirmat ministrul Economiei, Robert Habeck.

Siemens Energy fabrică și inovează tehnologii esențiale pentru tranziția ecologică. În ciuda dificultăţilor întâmpinate la anumite turbine eoliene onshore, compania germană este un producator major de turbine pe gaz eficiente, platforme eoliene offshore şi reţele pentru transportul de energie regenerabilă către consumatori. Ministerul Economiei consideră că munca celor de la Siemens Energy va juca un rol esențial în politica energetică a Germaniei.

Germania este preocupată să nu se repete situaţia din industria energiei fotovoltaice. La începutul anilor 2000, companiile germane din industria energiei fotovoltaice erau lideri mondiali, datorită politicilor guvernamentale strategice și finanțării oferite de stat, astfel încât în 2011 aceste companii aveau peste 150.000 de angajați. Cu toate acestea, ulterior, schimbarea politicilor energetice și reducerea drastică a subvențiilor au condus la o scădere semnificativă a noilor capacități instalate, rezultând în dispariția multor start-up-uri și pierderea a aproximativ 100.000 de locuri de muncă. Între timp, competitorii chinezi au preluat conducerea. În prezent, aproximativ 90% din componentele pentru echipamentele fotovoltaice provin din China.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu