HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comisarii CJPC au suspendat temporar activitatea Cofetăriei Silvian din Constanța până la rezolvarea problemelor - Echipele de control au descoperit condiții insalubre și rugină.

Comisarii CJPC au suspendat temporar activitatea Cofetăriei Silvian din Constanța până la rezolvarea problemelor - Echipele de control au descoperit condiții insalubre și rugină.
Sursă foto: Reuters

Temporar, Patiseria Silvian din orașul Constanța a fost sigilată de către comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) până la corectarea problemelor identificate. În urma inspecțiilor efectuate, au fost descoperite diverse nereguli precum lipsa igienei, produse de patiserie fără data expirării, echipamente murdare și cu pete de rugină, conform news.ro.

Reprezentanții CJPC Constanța au comunicat că marți au efectuat un control la Patiseria Silvian din Constanța. În cadrul acestui control, comisarii CJPC au constatat mai multe probleme: garniturile ușilor, protecția ventilatorului și rafturile vitrinelor frigorifice erau murdare și cu vopseaua cojită; pardoseala nu era curată; echipamentele (mixerul, cuptoarele) erau ruginoase și necurățate; produse alimentare nesigure - prăjituri de diferite soiuri - care nu prezentau informaţii privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate; hota era necurată și cu depuneri de grăsime; recipiente pentru colectarea reziduurilor menajere fără capac și acţionare la pedala ce contaminează materiile prime și preparatele culinare.

Alte încălcări identificate de echipele de control au fost: ustensile nepotrivite pentru alimentația publică (care nu pot fi curățate), cuțite cu mânere de lemn, linguri de lemn deteriorate, tăvi cu depuneri mari de arsură și grăsime; unitatea frigorifică prezintă rugină; caloriferul era ruginit și plin de praf, nu existau informaţii privind etichetarea nutrițională, ingredientele produselor și cantitatea lor, substanţele cu efect alergen pe platforma Glovo.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni în valoare totală de 13.000 lei. În plus, produsele alimentare în valoare de peste 2.500 lei au fost retrase din comercializare.

Comisarii CJPC au decis suspendarea temporară a serviciilor de alimentație publică oferite până la remedierea deficienţelor constatate.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu