HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comercianții din București au fost loviți cu amenzi de către ANAF: OUG-ul lui Ciolacu pentru reducerea prețurilor a fost ignorat.

Comercianții din București au fost loviți cu amenzi de către ANAF: OUG-ul lui Ciolacu pentru reducerea prețurilor a fost ignorat.
Sursă foto: captura video

ANAF a impus sancțiuni financiare considerabile urmare a examinării modului în care se implementează și se aderă la OUG privind limitarea costurilor produselor esențiale. Imediat ce măsurile au fost puse în aplicare, prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a deplasat personal în magazine pentru a asigura că prețurile stabilite sunt respectate.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) continuă să analizeze modul în care se respectă prevederile OUG nr. 67/2023, referitoare la instituirea unei acțiuni temporare de contracarare a creșterii nejustificate a costurilor unor produse agricole și alimentare.

În urma verificărilor efectuate între 01-08 noiembrie 2023, inspectorii antifraudă au penalizat două dintre cele mai mari lanțuri de magazine cu amanuntul din București, aplicând amenzi în valoare totală de 2.000.000 de lei, pentru depășirea adaosului comercial maxim de 20% la telemea, mămăligă, ulei, ouă și pâine.

De asemenea, un distribuitor din București a primit o amendă de 900.000 de lei pentru depășirea cotei maxime de 5% față de prețul de achiziție al anumitor produse din categoria legume-fructe.

Inspecțiile la operatorii economici care vând/distribuie gama de produse ce intră sub incidena acestui act normativ vor continua la nivel național.ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu