HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comandantul Statului Major Român a efectuat o vizită neașteptată în Franța: A solicitat echipamente suplimentare pentru brigada din România

Comandantul Statului Major Român a efectuat o vizită neașteptată în Franța: A solicitat echipamente suplimentare pentru brigada din România
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Între 16 și 18 noiembrie, Comandantul Suprem al Forțelor Armate Române, generalul Daniel Petrescu, a realizat o vizită oficială în Franța. Acesta a fost invitat de către conducătorul Forțelor Militare Franceze, generalul Thierry Burkhard, pentru a discuta despre potențialele proiecte de colaborare militară la nivel aliat.

Cei doi oficiali au abordat subiecte precum evoluția capacității operaționale a brigăzii franceze staționate în România și diverse planuri de cooperare militară la nivel aliat, european și bilateral.

Generalul Daniel Petrescu a exprimat recunoștința față de omologul său pentru eforturile continue ale Franței în susținerea apărării colective.

„Preluarea rolului de națiune-gazdă de către Franța pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilități franceze aeriene și antiaeriene, contribuția cu personal francez în comandamentele multinaționale din țara noastră, participarea la exerciții și misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare”, - acestea au fost cuvintele Comandantului Suprem al Forțelor Armate Române.

În timpul vizitei sale în Franța, generalul Daniel Petrescu a participat la o ceremonie de comemorare a eroilor români, care a avut loc în cimitirul militar din Soultzmatt. Alături de militari francezi și reprezentanți ai autorităților locale, șeful Apărării a adus un omagiu prizonierilor români capturați de germani în Alsacia, pe parcursul Primului Război Mondial.

Vizita lui Petrescu în Franța a inclus și o vizită la Regimentul 152 Infanterie din Colmar. Aici, i s-a conferit „Ordinul Național al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, ca semn de recunoștință pentru acțiunile întreprinse în beneficiul securității ambelor națiuni. Distincția i-a fost oferită de către generalul Thierry Burkhard.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu