HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cod portocaliu de vreme rea în noiembrie - Iarna provoacă haos cu copaci căzuți și zăpadă pe drumuri

Cod portocaliu de vreme rea în noiembrie - Iarna provoacă haos cu copaci căzuți și zăpadă pe drumuri
Sursă foto: Stiri Pe Surse

ISU Constanța a anunțat că vântul puternic a cauzat ruperea acoperișului mansardei unui bloc și doborârea mai multor copaci. Județul este sub alertă cod portocaliu de vânt.

Echipele de pompieri din Constanța au fost mobilizate cu o autospecială de descarcerare pentru a interveni la locul unde un copac a căzut peste un autoturism. De asemenea, salvatorii au fost chemați să intervină cu o autoplatformă pentru a remedia situația creată după ce izolația mansardei unui bloc s-a desprins.

Din informațiile oferite, pompierii sunt implicați în alte trei cazuri de copaci doborâți de vânt, doi în Constanța și unul pe centura localității Medgidia. De asemenea, ei lucrează la înlăturarea unui fir de telefonie care blochează circulația pe podul dintre 2 Mai și Mangalia.


Ninge abundent pe DN 28, Cozia - Răducăneni, în județul Iași, cu depuneri pe carosabil. Drumarii susțin că vehicule echipate necorespunzător continuă să circule prin zonă, existând riscul producerii accidentelor sau blocajelor rutiere.

DRDP Iași informează că utilajele sale intervin pentru a asigura circulația, dotate cu lamă și material antiderapant.

„În continuare, autotrenuri și autoturisme echipate necorespunzător, cu anvelope foarte uzate sau de vară, se aventurează în trafic, cu riscul de a da produce accidente sau blocaje rutiere. Circulați cu atenție și evitați deplasările în această perioadă, în lipsa echipării corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă”, subliniază drumarii.


Județul Buzău este sub alerta Cod portocaliu pentru vreme rea. Prefectura informează că la Bisoca ninge, iar în restul județului plouă. Până la acest moment nu au fost semnalate probleme majore.

Conform Prefecturii județului Buzau: „La ora 14.00, județul Buzău a intrat sub incidența unei avertizări Cod portocaliu de vreme rea”.

Prefectul județului, Daniel Țiclea, s-a deplasat la sediul ISU Buzau unde funcționează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pentru evaluarea situației operative împreună cu instituțiile responsabile în astfel de cazuri: I.S.U. Buzau, I.P.J. Buzau, I.J.J. Buzau, S.D.N. Buzau, Electrica, Institutia Prefectului Judetul Buzau și Consiliul Județean.

„La Bisoca ninge, în timp ce în restul județului plouă. Până la acestă oră, nu au fost raportate probleme deosebite. Vă rugăm să circulați cu maximă prudență, să plecați la drum doar cu mașinile echipate corespunzător și doar după ce v-ați informat cu privire la evoluția vremii, în orele imediat următoare”, se menționează în comunicat.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu