HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Clinicile Biomed Scan din Capitală au fost achiziționate de Affidea România.

Clinicile Biomed Scan din Capitală au fost achiziționate de Affidea România.
Sursă foto: affidea romania

Affidea România, divizia locală a Grupului Affidea, un lider de top în Europa în domeniul serviciilor de diagnosticare imagistică avansată, servicii ambulatorii și tratamente, a cumpărat centrele Biomed Scan din București. Acest lucru a dus la creșterea numărului total de clinici multidisciplinare la nivel național la 48.

Strategia de creștere a Affidea România, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale integrate pe piața românească, continuă prin preluarea celor 2 centre medicale Biomed Scan - situate în zona Vitan-Dristor și Titan din sectorul 3 al Bucureștiului.

Biomed Scan oferă pacienților sale servicii de imagistică de înaltă calitate: RMN (4 echipamente ultramoderne, inclusiv unul 3Tesla), toate tipurile de ecografii, precum și consultații specializate (Cardiologie, Gastroenterologie, Neurologie).

„Affidea România își continuă expansiunea atât la nivel de Capitală, cât și pe plan național, lucrând intens la îndeplinirea obiectivului de a facilita accesul la servicii medicale integrate, de calitate, cât mai multor români. Achiziția Biomed Scan concretizează dorința noastră de a fi prezenți și în sectorul 3 al Capitalei, deservind zone importante, cu o mare concentrare de locuitori,” a declarat Răzvan Predica, CEO-ul Affidea România și Ungaria.

Affidea are planuri de a investi în dezvoltarea portofoliului actual de proceduri medicale ale celor 2 centre preluate, atât în ceea ce privește consultațiile specializate, cât și investigațiile imagistice.

Anual, peste 25.000 de pacienți au efectuat investigații RMN la centrele Biomed Scan. Odată cu extinderea serviciilor medicale, un număr și mai mare de pacienți vor avea posibilitatea de a beneficia de investigații atât prin sistemul public CAS, cât și prin sistemul medical privat.

„Biomed Scan reprezintă un business solid pe care l-am creat pentru a îmbunătăți nivelul de sănătate al bucureștenilor, furnizându-le servicii medicale pentru toată familia. Achiziția de către o companie de talie internațională, precum Affidea, constituie o nouă etapă în evoluția acestuia, iar viitoarele investiții vor crește portofoliul de manopere medicale, poziționându-le la standardele de calitate Affidea, lider european în diagnostic imagistic și tratament,” spune dr. Răzvan Ciobanu, managerul Biomed Scan.

În această tranzacție juridică, Affidea a fost consiliată de echipa Societății de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar și fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu