HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Clima se transformă din nou. Furtunile intense din Atlantic vor cauza condiții meteorologice agitate și în România.

Clima se transformă din nou. Furtunile intense din Atlantic vor cauza condiții meteorologice agitate și în România.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deci, în perioada următoare putem anticipa momente cu vânt intens, precipitații și ploi torențiale în diverse zone, dar și temperaturi care pot ajunge până la 25 de grade.

Urmând răcirea de la jumătatea acestei săptămâni, o masă de aer cald, de origine tropicală, va intra din sud-vest, conform meteoradar.ro, citat de antena3.ro.

Încălzirea va fi diminuată în regiunile joase, temperaturile vor începe să crească din nou pe întreg teritoriul țării iar în sud și sud-est se așteaptă valori termice cuprinse între 24 - 26 de grade în acest sfârșit de săptămână.

În partea vestică și nordică a țării sunt posibile unele precipitații și la începutul săptămânii viitoare. În schimb, în sud și est condițiile meteo vor fi favorabile cu temperaturi maxime cuprinse între 18 - 23 de grade.


Vremea se rafrece

Temperaturile vor începe să descrească din mijlocul săptămânii viitoare dar nu este cazul unei rafeceri semnificative. De fapt, în anumite zone va fi totuși destul de cald pentru luna noiembrie.

De asemenea, precipitațiile ar putea reveni la sfârșitul săptămânii, mai ales în nord și vest.

Pentru moment, activitatea ciclonică din Atlantic, susținută de un curent jet foarte intens, împiedică practic orice posibilitate de intrare a iernii în regiunile joase.

Cu toate acestea, circulația atmosferică pare să se modifice după mijlocul lunii chiar dacă este foarte probabil ca România să rămână în partea „caldă” a continentului.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu