HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciucă îi atenționează pe social-democrați referitor la pensii: Nu consider că ar trebui să politizăm o problemă de o asemenea gravitate

Ciucă îi atenționează pe social-democrați referitor la pensii: Nu consider că ar trebui să politizăm o problemă de o asemenea gravitate
Sursă foto: Facebook/ PNL

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a adresat un avertisment social-democraților cu privire la legea pensiilor într-o declarație făcută vineri la Baia Mare. El susține că nu ar trebui să se transforme această problemă de mare importanță într-un "joc politic", subliniind necesitatea identificării surselor de finanțare pentru implementarea legii la nivel guvernamental.


"În contextul acestei discuții, eu nu cred că trebuie să ne prezentăm în faţa cetăţenilor şi să transformăm o problemă atât de serioasă şi de mult aşteptată de români într-un joc politic, pentru că, mai presus de toate, este vorba despre responsabilitatea noastră de a asigura viabilitatea acestei noi legi a pensiilor", a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.


Ciucă insistă că este "imperativ" ca Guvernul să identifice sursele de finanţare.


"Având în vedere impactul pe care îl are, este imperativ ca Guvernul să gasească sursele necesare de finanţare pentru ca, până în anul 2024, să putem asigura o creștere cu rata inflației și o sumã totalã de aproximativ 15 miliarde lei. Începând cu data de 1 septembrie, fondurile necesare se ridică la aproximativ 10 miliarde. În total, pentru anul 2024, avem nevoie de 25 de miliarde, iar pentru anul 2025, conform calculelor efectuate de Ministerul Muncii, necesităm 33 de miliarde. Toate aceste sume trebuie să fie colectate în buget", a explicat fostul prim-ministru.


În acest context, Nicolae Ciucă a subliniat importanța luării unor măsuri eficiente în lupta împotriva evaziunii fiscale.


"Trebuie să menționăm că avem o evaziune fiscală pe colectarea TVA-ului de aproximativ 30 de miliarde lei, dacă nu chiar mai mult de atât", a adaugat Ciucă.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu