HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Circulația este blocată pe DJ 138A către stațiunea Harghita-Băi din cauza arborilor căzuți.

Circulația este blocată pe DJ 138A către stațiunea Harghita-Băi din cauza arborilor căzuți.
Sursă foto: www.radioconstanta.ro

Arborii au fost răsturnați, în cursul zilei de duminică, pe DJ 138A, către stațiunea Harghita-Băi, rezultând în blocarea traficului. Pompierii militari de la Miercurea-Ciuc au intervenit pentru a înlătura copacii, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, citat de Agerpres.

"Trei copaci căzuţi pe carosabil pe DJ 138 A, staţiunea Harghita Băi; circulaţia este blocată. Pentru degajarea acestora la locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie", a menționat sursa citată.

Traficul rutier către stațiune a fost interzis temporar și în timpul zilei, după ce un alt arbore s-a prăbușit pe drum și a fost înlaturat ulterior de pompieri.

A nins puternic în regiune și stratul de zăpadă a ajuns până la 30 cm în afara drumului.

Și alte zone ale județului Harghita au avut parte de probleme din cauza vânturilor puternice. Pe DN 13B, lângă localitatea Praid, doi arbori au fost doborâți pe drum și unul dintre ei a lovit o mașină, rănind două persoane. Un alt arbore a fost răsturnat pe DN 13 B, în zona localității Joseni, la urcare spre Bucin și a fost înlăturat de pompierii voluntari.

Conform ISU Harghita, vânturile puternice au afectat și 20 de posturi de transformare din patru localități - Mărtiniș, Vărșag, Șicasău și Liban - lăsând peste 600 de consumatori fără energie electrică.

Echipele distribuitorului de energie electrica au intervenit în teren pentru remedierea acestor probleme.

Până la ora 18:00, județul Harghita se afla sub o atenționare meteorologică cod galben pentru ninsori abundente, intensificarea vântului și viscol temporar la altitudini peste 1.700 metri.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin