HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu, Premierul, numește o persoană esențială: Individul responsabil pentru supravegherea tuturor companiilor de stat.

Ciolacu, Premierul, numește o persoană esențială: Individul responsabil pentru supravegherea tuturor companiilor de stat.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Mihai Precup, care a ocupat anterior funcțiile de secretar de stat la Cancelaria premierului și secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a fost desemnat ca lider al recent constituitei Agenții pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, cu un mandat ce se întinde pe o perioadă de 4 ani.

"Luând în considerare propunerea prezentată de secretarul general al Guvernului prin Adresa nr. 20/40.588/M.A. din 13 noiembrie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/9.022 din 15 noiembrie 2023, efectuată pe baza Raportului final al Comisiei de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai AMEPIP nr. 112 din 8 noiembrie 2023, înregistrat la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/40.588/M.A. din 9 noiembrie 2023, redactat conform dispoziţiilor art. 20 alin. (4) lit. l) din Hotărârea Guvernului nr. 617/2023 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, potrivit art.29 și art.31 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 referitoare la Codul administrativ, modificată și completată ulterior, precum și art.42 alin.(1), (3) și (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.111/2016, modificată și completată ulterior, prim-ministrul emite această decizie: Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a acestei decizii, domnul Mihai-Călin Precup este numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice pentru un mandat de 4 ani", se menționează în decizia publicată joi în Monitorul Oficial, conform news.ro.

La începutul lunii august, fusese desemnat ca secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului.

Rolul noii agențiiCine este Mihai Precup

Ajuns la vârsta de 37 ani, Mihai Precup a absolvit ASE și mai apoi Universitatea Sorbona, unde a obținut atât titlul de Master cât și pe cel de Doctor în finanțate corporative. Studiile sale doctorale s-au întins pe o durată de opt ani și au avut ca subiect „Impactul crizei financiare asupra evoluţiei investiţiilor în companiile necotate din Europa Centrală şi de Est‟.

Ulterior finalizării studiilor, Mihai Precup a ocupat timp de peste 11 ani diverse poziții în instituții financiar-bancare din Luxembourg și Franța, printre care și la Banca Europeană de Investiții. În paralel, a fost cadru didactic asociat la Universitatea Sorbona, unde a predat cursuri de politică monetară.

În martie 2022 s-a alăturat administrației publice centrale și a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Un an mai târziu, premierul Ciolacu l-a desemnat pentru funcţia de secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu