HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu, premierul, anunță introducerea unei noi materii în școli.

Ciolacu, premierul, anunță introducerea unei noi materii în școli.
Sursă foto: Facebook

În cadrul Congresului Partidei Romilor Pro Europa, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României a anunţat că, în viitorul apropiat, elevii vor avea posibilitatea de a opta pentru studierea istoriei comunităţii rome ca materie opţională în programul şcolar. Ciolacu descrie istoria acestei comunităţi drept una „tragică”.


Ciolacu a menţionat faptul că a avut un rol activ în sprijinirea iniţiativei de creare a Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România.


"Este important să discutăm despre identitatea romă. Conştient de importanța acestui aspect pentru dumneavoastră, am susținut personal inițiativa creării Muzeului Național de Istorie și Cultură a romilor din România. Acest proiect constituie un moment definitoriu pentru etnia romă. În plus, se predau cursuri de limbă romani în școli și, în viitorul apropiat, vom introduce o disciplină opțională dedicată istoriei comunității rome - un pas semnificativ spre cunoașterea profunda a trecutului tragic al acestei comunități", declarase premierul duminică la Congresul Partidei Romilor Pro-Europa.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu