HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu nu consideră că o călătorie externă a președintelui este inutilă; subliniază importanța continuării relației cu Africa.

Ciolacu nu consideră că o călătorie externă a președintelui este inutilă; subliniază importanța continuării relației cu Africa.
Sursă foto: Antena 3 CNN

Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, a afirmat că o deplasare externă a președintelui are întotdeauna un scop precis. Referindu-se la recenta vizită a Președintelui Klaus Iohannis în țările africane, Premierul a subliniat necesitatea de a menține și dezvolta legăturile cu regiunea Africii, bazându-se pe aspectele pozitive moștenite din perioada comunistă.

Într-un interviu acordat miercuri seara pentru Antena 3 CNN, Ciolacu a fost întrebat despre critica adusă de "unii" privind suplimentarea bugetului Administrației Prezidențiale pentru aceste vizite, care sunt percepute de "mulți" ca fiind lipsite de sens.

"În primul rând, eu nu cred că o călătorie externă a preşedintelui este una fără sens. Părerea mea e că trebuia să continuăm, totuşi, lucrurile bune rămase de la comunism, că lucrurile rele le ştim cu toţii. Noi ar fi trebuit să fim jucători în acel spaţiu unde eram respectaţi. În Africa aveam un fond extraordinar, trebuia până acum fructificat. E un pic cam târziu după 30 de ani, din neglijenţă", a explicat Premierul.

Întrebat despre rolul președintelui în reprezentarea intereselor României în Africa, Ciolacu a răspuns: "Nu ştiu, că nu s-a sfătuit cu mine preşedintele sau nu şi-a făcut agenda, pentru că, constituţional, preşedintele României are aceste prerogative pe politică externă".

În plus, el a adăugat: "Ce ştiu - n-am nicio reţinere s-o spun - am o comunicare cu preşedintele după fiecare deplasare externă", a conchis Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu