HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu: Cea mai puternică susținere a României la nivel european vine din partea familiei social-democraților europeni

Ciolacu: Cea mai puternică susținere a României la nivel european vine din partea familiei social-democraților europeni
Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul PSD, Premierul Marcel Ciolacu, a declarat vineri seara că suportul pentru intrarea imediată a României în Spaţiul Schengen a fost inclus într-o rezoluţie aprobată de liderii social-democraţi din întreaga Europă.

"Gruparea europeană a social-democraţilor a fost cea mai hotărâtă şi energică susţinătoare a României pe scena europeană. Mi-ar fi plăcut ca toate celelalte grupuri politice să arate acelaşi suport pentru România, dar, din nefericire, actuala administraţie din Olanda şi guvernul de dreapta din Austria au împiedicat aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să-şi revizuiască poziţia şi voi face tot ce pot pentru a-i convinge de dreptul României de a face parte din zona de liberă circulaţie", a postat liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Marcel Ciolacu participa vineri şi sâmbată la Congresul Socialiştilor Europeni desfăşurat la Malaga, în Spania. "O Uniune Europeană mai puternică presupune şi protejarea şi întarirea uneia dintre cele mai mari reuşite ale Uniunii Europene: Acordul Schengen. Aşadar, cerem ca România şi Bulgaria să fie acceptate de îndată în Spaţiul Schengen, întrucât ambele ţări îndeplinesc toate condiţiile" - se menţionează în rezoluţia adoptată la întâlnirea PES.

Sâmbătă, la marginea reuniunii de la Malaga, conform programului oficial, Premierul Marcel Ciolacu va avea o discuţie cu Olaf Scholz, Cancelarul Federal al Germaniei.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin