HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cine este Cosmin Dorobanțu, sindicalistul care a denunțat superiorii Academiei de Poliție la DIICOT: A fost exclus din instituție și acuzat că ar fi folosit o armă într-un club / Foto

Cine este Cosmin Dorobanțu, sindicalistul care a denunțat superiorii Academiei de Poliție la DIICOT: A fost exclus din instituție și acuzat că ar fi folosit o armă într-un club / Foto
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În ultimele zile, un număr semnificativ de cursanți ai academiei au necesitat tratament medical ca urmare a unor intoxicații alimentare provocate de mâncarea servită în incinta instituției. Au fost aduse în atenția publicului și câteva fotografii care ilustrează condițiile de cazare ale studenților, însă se susține că acestea ar fi vechi și nu reflectă cu exactitate situația actuală.

Dar cine este Cosmin Dorobanțu, sindicalistul din sistemul penitenciar, care nu ezită să-și exprime punctul de vedere referitor la structurile MAI, indiferent dacă este sau nu familiarizat cu situațiile discutate în spațiul public?

Marian Cosmin Dorobanțu a lucrat inițial ca subofițer la Penitenciarul Craiova. După ce a trecut un examen, a avansat în corpul ofițerilor. La Penitenciarul Craiova avea asignată o poziție în sectorul operativ, dar nu a lucrat niciodată acolo. Prin Dispoziția Zilnică pe Unitate (DZU), activitatea lui s-a desfășurat la secretariatul penitenciarului. Dorobanţu a reuşit să promoveze examenul pentru corpul ofiţerilor la Deva, unde a ocupat funcţia de ofiţer la Secretariat. Tot prin DZU, a fost numit şef de tură, fapt ce contravine regulamentelor în vigoare la acel moment, conform unor surse. După promovarea ca şef de tură la Deva, Dorobanţu a fost detaşat începând cu 1 august 2017 la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, unde a lucrat în cabinetul directorului. Cosmin Marian Dorobanțu a fost student al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, dar ar fi fost exmatriculat în anul al doilea. Conform declarațiilor unor colegi de-atunci, actualul lider sindical ar fi instaurat împreună cu alți doi studenți un sistem de "reeducație" a colegilor prin metode violente și inumane - bătăi, legarea cu cătușe de calorifere sau aplicarea de electroșocuri. Scopul acestui comportament era evitarea responsabilităților și sarcinilor specifice. La un anumit moment, potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Cosmin Dorobanțu s-ar fi dus într-un club din zona Regie din București unde ar fi folosit o armă. Generalul Costică Voicu, rectorul Academiei pe atunci, a descoperit acest incident. În urma unei percheziții asupra mașinii lui Dorobanțu au fost găsite pistoale provenite din Bulgaria și săbii. Drept rezultat al acestor descoperiri, rectorul a cerut exmatricularea lui din Academie.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu