HUB PRESS

s e î n c a r c ă
Cinci alimente care ne pot îmbunătăți dispoziția
Sursă foto: www.realitatea.net

Există anumite alimente care pot contribui la îmbunătăţirea stării noastre de spirit prin conţinutul lor de serotonină, cunoscută şi sub numele de "hormonul fericirii", care influenţează starea noastră emoţională, somnul şi apetitul, conform Rador Radio România. Există cinci alimente care ne pot ajuta să ne sporim moralul şi să ne îmbunătăţim dispoziţia generală.

Fulgii de ovăz şi hrişca sunt două tipuri de cereale ce conţin triptofan, un aminoacid esenţial în procesul de producere a serotoninei.

Carnea de pui, vită şi porc favorizează producerea "hormonului plăcerii", cunoscut ca dopamină, contribuind astfel la creşterea concentrarii şi îmbunatățirea memoriei. De asemenea, aceste tipuri de carne reprezintã principala sursã de vitamina B12, care combate insomnia și depresia.

Bananele, pe lângǎ faptul că furnizează organismului triptofan - transformat ulterior în serotoninǎ - mai conțin și vitamina B6 care este beneficǎ pentru protejarea sistemului nervos. În plus, aceste fructe pot ajuta la tratarea oboselii cronice.

Ciocolata este un alt aliment care ne poate îmbunătăţi starea de spirit, în special datorită boabelor de cacao pe care le conţine. Prezenţa feniletilaminei în compoziția acestora stimulează organismul să producă endorfine, ceea ce ne face mai fericiţi.

Algele marine sunt bogate în vitamine din grupa B, esenţiale pentru funcţionarea optimă a glandelor suprarenale, responsabile cu reglarea nivelului de adrenalină din sânge. Fără aceasta, nu putem avea o dispoziţie bună.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu