HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ce impact au, în realitate, calculatoarele și telefoanele asupra creierului copiilor?

Ce impact au, în realitate, calculatoarele și telefoanele asupra creierului copiilor?
Sursă foto: Facebook

Investigațiile în domeniul neuroimagisticii desfășurate timp de 23 de ani au arătat că perioada petrecută urmărind televizorul sau jucându-se pe computer poate avea un efect semnificativ și durabil asupra funcțiilor cerebrale ale copiilor.

Deși această analiză a subliniat efectele negative, a adus în prim-plan și anumite beneficii ale expunerii la astfel de activități.

Ceea ce trebuie să reținem este că rezultatele studiilor au indicat faptul că aceste activități pot influența funcțiile cerebrale, iar acest impact poate fi complex. Pe o parte, există aspecte negative legate de prea mult timp petrecut în fața ecranelor, precum riscul de deteriorare a concentrării și funcțiilor cognitive. Însă, pe de altă parte, s-au descoperit și efecte pozitive, posibil legate de anumite tipuri de conținut sau moduri de interacțiune.

Această analiză accentuează necesitatea unei abordari ponderate privind folosirea ecranelor printre copii, subliniind faptul că impactul asupra funcțiilor cerebrale poate fi divers și depinde de diferiți factori, incluzând durata expunerii, natura conținutului și modul în care copiii interacționează cu aceste medii.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu