HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Casnica italiană, cea mai în vârstă persoană din țară, a decedat la 113 ani. Medicul ei: avea o constituție fizică remarcabilă.

Casnica italiană, cea mai în vârstă persoană din țară, a decedat la 113 ani. Medicul ei: avea o constituție fizică remarcabilă.
Sursă foto: www.gazetadenavodari.ro

Italia a pierdut cea mai în vârstă persoană, Domenica Ercolani, originară din Urbino și casnică pe tot parcursul vieții sale. Ea a decedat vineri la Pesaro, în regiunea Marche, la venerabila vârstă de 113 ani, conform informațiilor oferite duminică de ANSA și preluate de Agerpres.

Nativă din Urbino, un oraș renumit pentru cultura sa din regiunea Marche, născută pe data de 3 iulie 1910, Domenica Ercolani s-a căsătorit cu un manager al unei gări și nu a plecat niciodată din provincia Pesaro-Urbino.

Fata ei, Alessandra Rupalti, acum în vârstă de 87 de ani, i-a fost alături până în ultimele momente ale vieții sale, precizează ANSA.

Ercolani nu a apelat niciodată la medicamente și nu a avut probleme cu boli care să o împiedice să-și desfășoare activitatea normal. Doctorul ei a menționat că ea "avea o constituție fizică excepțională".

Fiind ultima dintre cinci frați, Domenica Ercolani a avut doi copii.

Viața ei s-a desfășurat majoritar în jurul casei sale: se trezea la ora 7 dimineața, lua un mic dejun consistent și apoi asculta Teleradio Padre Pio pentru restul zilei.

Ercolani nu spunea niciodată nu unui pahar de vin, pe care îl combina cu mese ușoare.

Ușa casei ei a fost mereu deschisă pentru cei care doreau să o viziteze și avea obiceiul să spună "trăiești mai bine dacă ești bun", conform ANSA.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu