HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Care sunt fricile bogătașilor din România? - Pareto analizează temerile lor.

Care sunt fricile bogătașilor din România? - Pareto analizează temerile lor.
Sursă foto: PMI

Îngrijorările elitelor financiare din România. Care sunt temerile lor - Pareto

Comparativ cu perioada de acum doi ani, românii Pareto par mai puțin încrezători în potențialul României ca națiune. Aceasta este doar una dintre concluziile unui studiu efectuat de Brandelier și compania de cercetare AHA Moments pentru Rethink România, care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Acest studiu se referă la elitele financiare ale României - adică 20% dintre persoanele cu cele mai mari venituri declarate. Acești oameni ar trebui să fie satisfăcuți de stilul lor de viață, de munca pe care o desfășoară, de țara în care locuiesc și de oportunitățile pe care le au la dispoziție. Cu toate acestea, realitatea este diferită. Se poate observa o schimbare atât a percepției cât și a comportamentului lor comparativ cu anul 2021. Astfel, 4% dintre românii Pareto consideră că duc o viață foarte grea.

În 2021, doar 2% dintre românii Pareto credeau că traiul lor este extrem de dificil. Acum, acest procent a crescut la 4%. În contrast, 18% spun că au o viață foarte bună, liniștită și fără griji.

Insatisfacția generează o opinie nu prea favorabilă despre România ca loc de trai. Mulți dintre românii Pareto nu ar recomanda-o altora. Mai exact, 43% dintre ei. În plus, comparativ cu anul 2021, populația Pareto a devenit mai puțin optimistă în privința potențialului țării noastre. 14% dintre aceștia declară că au pierdut orice speranță, față de doar 5% cât era procentul acum doi ani.

Studiul a examinat și opiniile populației Pareto despre evoluția României după aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit acestora, cel mai mare beneficiu al românilor a fost posibilitatea de a călători.
Românii Pareto: Furtul și corupția ne împiedică să progresăm

Elita financiară a României consideră că printre obstacolele care ne blochează dezvoltarea ca indivizi, comunitate și națiune se numără furtul, corupția, lipsa educației, abuzul de putere, răutatea și lenea.

Toate aceste aspecte sunt motive solide pentru emigrare. 3% dintre românii Pareto sunt hotărâți să părăsească definitiv țara în următorul an.

În ceea ce privește valorile și principiile de viață ale populației Pareto, acestea continuă să fie familia, corectitudinea și respectul reciproc. Pentru 70% dintre ei, familia este pe primul loc în viețile lor, iar pentru 14% contează perseverența.
Populația Pareto, îngrozită de boli și moarte

Când vine vorba despre ce îi sperie cel mai mult pe românii Pareto, temerile lor au rămas constante în ultimii trei ani: 57% dintre ei se tem că nu ar putea să-și ajute apropiații în cazul unor boli grave, iar 54% se tem pentru propria lor sănătate. Oamenii se tem și de instabilitatea financiară - 47% - dar și de moarte - 26%, un procent care a crescut comparativ cu anii precedenți.

Populația Pareto încă are încredere în sine și în propriile capacități, dar a pierdut încrederea în ceilalți. Dacă succesul le este atribuit direct, eșecurile și problemele cu care se confruntă sunt considerate vina altora.

Românii Pareto sunt oameni educați, deschiși spre inovație, modernism și dezvoltare. Având în vedere că inteligența artificială pare a fi culmea tehnologiei moderne, aceștia au fost interogați și în legătură cu acest subiect. 10% dintre ei s-au declarat entuziasmați, 46% sunt undeva între încântare și îngrijorare, iar doar 5% au declarat că sunt îngrijorați de nivelul de dezvoltare atins de inteligența artificială.
Cine sunt românii Pareto

Populația Pareto din România cuprinde 1,9 milioane de oameni, ceea ce reprezintă 20% din publicul comercial general care influențează societatea. Aceștia au cele mai mari venituri declarate și generează anual 28,44 miliarde de euro. Comparativ, această sumă reprezintă 38% din veniturile nete anuale ale restului populației.

Marea majoritate a românilor Pareto are vârste cuprinse între 25 și 44 de ani. Vorbind despre persoane cu un nivel ridicat de educație, incidența celor cu studii superioare este cu 60% mai mare decât în cazul publicului comercial general.

Românii Pareto sunt tineri profesioniști din mediul urban care dispun de mai multe surse de venit. Proporția celor fără copii este mai mică comparativ cu restul populației. Românii Pareto se concentrează foarte mult pe cariera lor profesională. Cu toate acestea, conform studiului, viața lor în acest an nu mai este la fel de roză.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu