HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării, reacționează în urma invalidării tezei sale de doctorat: Nu l-am întâlnit pe Dîncu în cadrul partidului.

Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării, reacționează în urma invalidării tezei sale de doctorat: Nu l-am întâlnit pe Dîncu în cadrul partidului.
Sursă foto: Guvernul Romaniei

Într-o recentă declarație, Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării, a dezvăluit că dispune de un termen de trei luni pentru a aduce modificări la teza sa de doctorat. Lucrarea a fost prezentată în 2022 și i s-a atribuit titlul de doctor de către o comisie din cadrul Universității București. El afirmă că Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu i-a retras titlul de doctor, ci doar i-au solicitat anumite adăugiri la lucrare, care trebuie finalizate în decurs de 12 luni.

"Mi-am început studiile doctorale în 2016, am trecut cu succes examenul de admitere și am beneficiat de finanțare bugetară. (...) Am susținut lucrarea în perioada august - septembrie anul trecut. (...) După prezentarea lucrării, am primit validarea din partea comisiei care a recomandat acordarea titlului meu doctoral. Recomandarea a venit după ce am trecut prin toate etapele evaluative ale profesorilor universitari care fac parte din comisie și a fost trimisă CNATCDU-ului în 2022. Am primit o notificare din partea CNATCDU care m-a informat că trebuie să adaug mai multe argumente și detalii la secțiunea ipotezelor și mi s-a acordat un termen de 12 luni pentru a face aceste modificări, până în februarie 2024. (...) Am primit această decizie în februarie (n.r. 2023). (...) Chiar dacă timpul este scurt și mai am multe de făcut, sper să termin până în februarie", a declarat Bogdan Ivan la Prima News, în cadrul emisiunii România Politică.

Coordonatorul lucrării sale de doctorat este Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. Bogdan Ivan a afirmat că nu l-a întâlnit pe Dîncu în context politic.

"Am participat la o lansare de carte a lui Vasile Dîncu în 2014 sau 2015. Am citit una, doua, trei, cinci cărți scrise de el și mi-au plăcut (...) și am vrut să îmi îmbogățesc cunoștințele sub îndrumarea sa. Nu ne-am întâlnit prin intermediul partidului, ci la o lansare de carte", a adăugat Ivan.

Teza sa doctorală se concentrează pe domeniul resurselor umane și Ministrul Digitalizării spera ca până în februarie să finalizeze toate modificările solicitate de CNATDCU și ca rezultatul final să fie unul favorabil.

"Între timp visul meu și ipoteza studiată în teză s-au concretizat într-o lege, mai exact transferul de management și modele de bună practică în resursele umane din sectorul privat în sistemul public. (...) Se referă la sistemul de 360 de grade care presupune o analiză completă atunci când discutăm despre resursa umană. În acest sens, România are deja o lege, a cărei inițiator sunt eu, prin care începând cu 2025 vom evalua competențele funcționarilor publici din România și în format digital", a declarat Ivan la Prima News.

Autor:

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu