HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Black Friday 2023: Banca Transilvania dublează numărul tranzacțiilor, înregistrând un record de 8 milioane de plăți

Black Friday 2023: Banca Transilvania dublează numărul tranzacțiilor, înregistrând un record de 8 milioane de plăți
Sursă foto: facebook.com

BT (Banca Transilvania) a comunicat că în data de 10 noiembrie, în ziua de "Black Friday", a înregistrat aproape opt milioane de tranzacţii. Acest număr reprezintă o creştere cu 28% faţă de "Black Friday" din anul anterior şi dublu faţă de o zi obişnuită.

Conform unui comunicat oficial al băncii, transmis AGERPRES sâmbătă, aceste tranzacţii au fost efectuate prin toate mijloacele disponibile BT: carduri, POS-uri, bancomate etc.

Au fost contabilizate peste 600.000 de tranzacţii/oră între orele 8:00 - 9:00 în ziua respectivă, precum şi peste 500.000 de tranzacţii/oră pentru nouă ore consecutive, între orele 8:00 şi 17:00. În acelaşi context, au fost raportate 260 de tranzacţii pe secundă.


Peste un milion din aceste tranzacţii au fost realizate prin intermediul soluției eCommerce a băncii la comercianții parteneri. În paralel, numărul cardurilor instant emise prin BT Pay și numărul majorarilor limitelor de credit pe card prin aplicație s-au triplat comparativ cu o zi standard.

"Banca Transilvania este principalul procesator de plati din România datorită dimensiunii business-ului şi a volumului de operaţiuni derulat prin intermediul său, prin toate canalele. Maximele istorice înregistrate au fost posibile datorită ecosistemului construit de bancă, care cuprinde, de la programul STAR, super-app-ul BT Pay, cel mai mare număr de carduri din piaţă, platforma de procesare eCommerce (BTeComm), prin care asigură soluţii avansate de plată online cu cardul, până la reţeaua de acceptare a cardurilor BT la comercianţi, care cuprinde peste 122.000 de POS-uri. Prin programul STAR, care cuprinde cardurile de cumpărături ale băncii, cu aproape 25.000 de locaţii partenere, banca oferă clienţilor posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă sau cu puncte STAR", se arată în comunicatul citat.


La nivel global, au fost înregistrate în medie peste 340.000 tranzacții/oră prin BT pe durata zilei respective - o creștere cu 25% față de "Black Friday" din anul 2022. Cumpăraturile realizate în rate prin programul STAR s-au majorat cu 25% ca volum.

În același timp valoarea tranzacțiilor efectuate cu BT Pay la POS-urile comercianților a crescut cu 30% față de anul precedent și peste jumătate dintre cumpărăturile cu cardurile BT au fost realizate online.

Coșul de cumpărături cu cea mai mare valoare, achitat cu cardul BT, a fost de 60.000 euro (echivalent în lei) și a reprezentat un accesoriu-bijuterie. Valoarea medie a coșului de cumpărături de "Black Friday" din 2023, achitat prin BT, a crescut cu 50% față de o zi normală, ajungând la 173 lei.

Banca Transilvania se menține lider pe piața financiară, având aproape șase milioane de carduri emise.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu