HUB PRESS

s e î n c a r c ă

BEC a determinat data pentru al doilea tur al alegerilor locale - Locația și motivul organizării acestora

BEC a determinat data pentru al doilea tur al alegerilor locale - Locația și motivul organizării acestora
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Miercuri, Biroul Electoral Central a stabilit ca pe 23 iunie să se desfășoare un nou tur de scrutin pentru postul de primar în Circumscripția electorală nr. 31 din comuna Cheţani, judeţul Mureş. Acesta va avea loc între candidaţii Daniel- Marcel Bega, reprezentant al Alianţei PMP-Forţa Dreptei, şi Emil-Florin Mocan, delegat al Partidului Social Democrat, care se află într-o situație de balotaj.

"Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 - 23 iunie 2024 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin", este indicat în hotărâre.

Ordinea în care vor fi prezenți candidații pentru funcția de primar al comunei Chețani pe buletinele de vot va fi aceeași cu cea folosită la scrutinul din data de 9 iunie.

"Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepţia campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel naţional, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidaţi în al doilea tur de scrutin, în mod proporţional cu numărul de candidaţi", este menționat în document.

Marți, Mihai-Dan Fărcaş, președintele Forţa Dreptei Mureş, a făcut cunoscut că în comuna Cheţani s-a ajuns la un impas pentru funcţia de primar, cu un rezultat de 431 la 431 voturi. Competiția se dă între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), şi contracandidatul provenit din Alianţa PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu