HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Avertisment meteorologic global: impact catastrofal posibil asupra planetei

Avertisment meteorologic global: impact catastrofal posibil asupra planetei
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Alertă globală de condiții meteorologice: potențial efect devastator asupra pământului

Pentru prima dată și pentru o perioadă scurtă, lumea a trecut peste pragul încălzirii globale de 2 grade. Aceasta reprezintă o etapă esențială care ar putea avea un rezultat devastator asupra planetei, conform experților, relatează Mediafax.

Temperatura medie globală din ziua de vineri a fost cu mai mult de 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, conform datelor preliminare prezentate pe platforma X de către Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus pentru Schimbările Climatice, cu baza în Europa. Ce direcție luăm?

Acest prag a fost depășit doar temporar și nu indică faptul că lumea se află într-o stare constantă de încălzire globală peste 2 grade.

Cu toate acestea, trecerea temporară a acestui prag sugerează că planeta devine tot mai fierbinte și se îndreaptă spre o criză climatică majoră

"Estimarea noastrã cea mai bunã este cã aceasta a fost prima zi când temperatura globalã a fost cu peste 2°C peste nivelurile 1850-1900 (sau preindustriale), la 2,06°C", a declarat Burgess pe X.

Burgess a adăugat că temperaturile globale de vineri au fost în medie cu 1,17 grade peste nivelul din perioada 1991-2020, făcând-o cea mai caldă zi de noiembrie din istorie. Comparativ cu era pre-industrială, înainte ca oamenii să înceapă să ardă combustibili fosili la scară largă și să modifice clima naturală a Pământului, temperatura este cu 2,06 grade mai caldă.

Datele oferite de Copernicus sunt preliminare și necesită câteva săptămâni pentru a fi confirmate cu alte informații.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin