HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Avantajele uimitoare ale mersului înapoi: o metoda practicată din China veche

Avantajele uimitoare ale mersului înapoi: o metoda practicată din China veche
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Conform unor studii medicale și sportive, mersul cu spatele poate oferi o serie de beneficii pentru sănătatea fizică, cum ar fi atenuarea durerilor lombare, remedierea problemelor legate de genunchi, prevenirea artritei și fortifierea gleznelor, informează Mediafax.

Practica are rădăcini străvechi în China și recent a fost validată de cercetările care au subliniat avantajele sale asupra flexibilității musculare, tonusului muscular și alinierii spatelui.

În 1915, Patrick Harmon, un american de 50 de ani, a parcurs pe jos distanța dintre San Francisco și New York mergând cu spatele. Acest traseu de 6400 km este solicitant chiar dacă se merge în mod normal (adică înainte), însă el a reușit să finalizeze călătoria și a câștigat premiul de 20.000 dolari pus în joc printr-un pariu.

Mai mult de un secol mai târziu, diverse studii medicale și sportive confirmă că această metodă neconvențională de mers poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate: ameliorarea durerilor lombare, soluționarea problemelor la nivelul genunchilor, combaterea artritei și consolidarea gleznelor.

Îmbunătățește condiția fizică

Conform BBC, practica de a merge cu spatele pentru sănătate este foarte veche, dar studii recente din SUA și Europa au confirmat că este o modalitate eficientă de a optimiza performanța sportivă și de a dezvolta forța musculară.

Janet Dufex, expertă în biomecanică la Universitatea din Nevada, afirmă că mersul cu spatele timp de 15-20 minute pe zi, timp de patru săptămâni, îmbunătățește flexibilitatea mușchilor ischiogambieri, fortifică mușchii spatelui și diminuează durerile lombare.

Alte cercetări indică faptul că mersul cu spatele este benefic pentru persoanele vârstnice, persoanele supraponderale, persoanele care suferă de artrită și supraviețuitorii unor forme specifice de accident vascular cerebral. De asemenea, s-a constatat că mersul cu spatele arde mai multe calorii decât mersul înainte.

Mersul sau alergarea lentă cu spatele reprezintă o formă de exercițiu utilizată în diverse discipline sportive. Tendoanele, șoldurile și gleznele sunt părțile corpului care beneficiază cel mai mult de acest mod neobișnuit de mers.

Cu toate acestea, cum subliniază BBC, mersul sau alergarea cu spatele implică riscuri: trebuie să o faci cu precauție, să eviți obstacolele și să ai grijă să nu cazi.

Oamenii de știință și medicii subliniază că există și alte modalități mai eficiente de a obține aceleași rezultate, precum înotul sau practicarea tai chi, o artă marțială străveche din China.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin