HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Austria se confruntă cu izolare crescândă în problema Schengen. PNL a reușit să determine PPE să adopte o poziție puternică împotriva opoziției Austriei la aderarea la Schengen.

Austria se confruntă cu izolare crescândă în problema Schengen. PNL a reușit să determine PPE să adopte o poziție puternică împotriva opoziției Austriei la aderarea la Schengen.
Sursă foto: Facebook

În ceea ce privește problema Schengen, Austria se află într-o poziție tot mai izolată. PNL a reușit să obțină o poziție fermă din partea PPE împotriva opoziției Austriei la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

"Spațiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României și Bulgariei. Aceasta este decizia corectă și are susținerea totală a Adunării Politice a PPE", afirmă Siegfried Mureşan, europarlamentarul PNL, după ce Partidul Popular European a votat pentru rezoluția care cere ca România și Bulgaria să se alăture cât mai curând posibil Spațiului Schengen.

"Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să își reconsidere poziția și să accepte integrarea României și Bulgariei la Spațiul de liberă circulație. Îndemnăm, în același timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să își intensifice eforturile în vedere obținerii aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen", este declarația lui Siegfried Mureşan, vicepreședinte al grupului european.

PNL continuă astfel eforturile diplomatice pentru a atinge obiectivul național de aderare la spațiul de liberă circulație. Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene ar trebui să prioritizeze aderarea României și Bulgariei la zona de liberă circulație în agenda următoarei reuniuni a Consiliului JAI, programată pentru începutul lunii decembrie.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu