HUB PRESS

s e î n c a r c ă

AUR solicită lui Marcel Ciolacu, în calitate de premier, să anuleze pensiile speciale ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

AUR solicită lui Marcel Ciolacu, în calitate de premier, să anuleze pensiile speciale ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primul adjunct al președintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Marius Lulea, solicită premierului Marcel Ciolacu abrogarea clauzelor din Codul Administrativ care acordă primarilor și șefilor de consilii județene dreptul la indemnizații pentru vârsta de pensionare. Obiectivul acestei inițiative este diminuarea privilegiilor în sectorul public, consolidarea echitabilității sociale și garantarea unei administrări responsabile a fondurilor financiare ale statului, explică acesta.

"Într-o perioadă în care societatea românească se confruntă cu numeroase provocări economice şi sociale, Alianţa pentru Unirea Românilor susţine reformele necesare pentru a asigura o distribuţie echitabilă a resurselor financiare. Prim vicepreşedintele AUR consideră că eliminarea indemnizaţiilor speciale de care ar urma să beneficieze aleşii locali, din 1 ianuarie 2024, sunt paşi esenţiali pentru o administrare publică corectă şi transparentă", indică AUR într-un comunicat.

 

"Pensiile speciale oferite primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene reprezintă o discrepanţă semnificativă în societatea noastră, în care milioane de cetăţeni se luptă pentru a-şi asigura un trai demn. Este momentul să punem capăt acestei inechităţi şi să promovăm o abordare echitabilă a sistemului de pensii. Cer premierului Marcel Ciolacu revizuirea de urgenţă a Codului Administrativ prin anularea articolului care oferă aleşilor locali dreptul la pensie specială“, a declarat Marius Lulea, Prim vicepreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Marius Lulea face un apel direct către prim-ministrul Marcel Ciolacu pentru a acționa prompt în vederea eliminării pensiilor speciale și modificării Codului Administrativ în sensul abolirii clauzelor care permit astfel de privilegii. Această acțiune nu este doar un semn al responsabilității.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu