HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Apple, Dell, Lenovo și alte companii primesc autorizația de a importa laptopuri și tablete în India

Apple, Dell, Lenovo și alte companii primesc autorizația de a importa laptopuri și tablete în India
Sursă foto: twitter.com

Apple, Dell, Lenovo și alte corporații au primit aprobare din partea Indiei pentru a importa laptopuri și tablete. Acer, Xiaomi, IBM și ASUS sunt de asemenea printre companiile care au obținut permisiuni de import, în contextul în care noul "sistem de gestionare a importurilor" urmează să fie implementat miercuri.

India, țara situată în sud-estul Asiei, anunțase luna trecută un sistem nou destinat laptopurilor, tabletelor și PC-urilor. Acest anunț vine după ce precedentul plan de limitare a importurilor a stârnit controverse din partea industriei și a SUA.

Companiile vor fi obligate să declare volumul și valoarea importurilor pe un portal online, iar autorizațiile vor fi valide până în septembrie 2024. Ministerul Comerțului din India nu a comentat aceste informații.

În perioada aprilie-iunie 2023, valoarea importurilor de electronice - categorie care include computere personale, tablete și laptopuri - s-a ridicat la 19.7 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creștere anuală de 6.25%. În total, importurile de electronice constituie între 7% și 10% din totalul importurilor de bunuri ale Indiei.

Sistemul nou este doar una dintre politicile guvernamentale menite să stimuleze producția locală prin oferirea de stimulente. Guvernul de la New Delhi a extins termenul limită pentru înscrierea companiilor într-un program de stimulente financiare în valoare de 170 miliarde rupii (2.1 miliarde dolari). Acest program este destinat investițiilor masive în producția de echipamente informatice hardware, incluzând laptopuri, tablete, PC-uri și servere.

Această schemă de stimulente reprezintă o componentă esențială a strategiei Indiei de a se poziționa ca un actor major în lanțul global de aprovizionare cu electronice. Autoritățile din New Delhi estimează o producție anuală de 300 miliarde dolari până în 2026.

Noile reguli nu sunt aplicabile smartphone-urilor.

Companii precum Dell, HP, Lenovo Group Ltd., Foxconn Technology Group și Asustek Computer Inc au solicitat subvenții pentru fabricarea laptopurilor, tabletelor și altor echipamente informatice hardware pe teritoriul Indiei.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu