HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Anunț meteorologic surprinzător: până la Crăciun, vom avea parte de ninsori și frig, dar și de temperaturi mai mari decât ne așteptăm.

Anunț meteorologic surprinzător: până la Crăciun, vom avea parte de ninsori și frig, dar și de temperaturi mai mari decât ne așteptăm.
Sursă foto: www.realitatea.net

Conform anunțului făcut de Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea din prima jumătate a lunii decembrie va fi caracterizată de fluctuații. Se vor înregistra perioade cu precipitații și temperaturi mai mici decât cele obișnuite pentru începutul iernii, potrivit informațiilor oferite de Mediafax.

Din 20 până în 27 noiembrie, temperaturile vor fi superioare celor tipice pentru această perioadă în regiunile sudice și parțial în cele centrale. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa aproape de normele climatologice. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât media obișnuită în regiunile sud-vestice, nordice și la extremitatea estică a țării. În alte zone, cantitatea de precipitații va fi apropiată de cea normală pentru acest interval.

Între 27 noiembrie și 4 decembrie, media temperaturilor va fi sub cea normală pentru acest interval pe întreg teritoriul României. Abaterea termică negativă va fi puțin mai pronunțată în zonele montane. Precipitațiile vor depăși normele climatologice în partea de sud și sud-est a țarii, precum și în regiunile centrale, cu o predominanță a zonelor montane. În celelalte zone, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 4 – 11 decembrie, media temperaturilor va fi mai mică decât cea normală pentru această perioadă, în toate regiunile țării. Cantitatea de precipitații va fi aproape de cea normală pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

În perioada 11– 18 decembrie, mediile temperaturilor se vor situa la nivelurile obișnuite pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Precipitațiile estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile, conform celor precizate de meteorologi.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu