HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ANPC a efectuat un control la Mall Băneasa, sancționând și închizând unele unități din cauza problemelor legate de gândaci și șobolani.

ANPC a efectuat un control la Mall Băneasa, sancționând și închizând unele unități din cauza problemelor legate de gândaci și șobolani.
Sursă foto: Foto News

Mai mult de 40 de afaceri din Mall Băneasa au fost inspectate de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu unele dintre acestea fiind închise temporar datorită utilizării unui coridor insalubru pentru aprovizionare, unde au fost găsiţi gândaci vii şi şoareci morţi. În urma neregulilor descoperite, amenzi în valoare totală de 230.000 de lei au fost impuse.

"Scopul controalelor noastre este restabilirea normalităţii şi asigurarea respectării condiţiilor legale de funcţionare a afacerilor. Ca rezultat al neregulilor identificate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat 47 de amenzi contravenţionale, însumând 230.000 de lei. Produse alimentare neconforme în valoare de peste 10.000 de lei au fost retrase definitiv din vânzare, iar produse în valoare aproape de 600.000 de lei au fost suspendate temporar din vânzare.

În plus, serviciile oferite temporar de Băneasa Development SRL, administratorul Mall Băneasa, au fost suspendate până la remedierea deficienţelor. De asemenea s-a recomandat oprirea temporară a prestarii serviciilor pentru alți cinci operatori economici direct afectați de încălcările constatate în spațiile comune.

"În timpul inspecţiei, am identificat nereguli la coridoarele de aprovizionare ale zonelor unde operatorii economici care oferă servicii de alimentaţie publică îşi desfăşoară activitatea, în mall, respectiv: utilizarea unui coridor nesanitar pentru aprovizionare cu: paviment deteriorat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate; pereţi murdari, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen; pereţi crăpaţi, cu colţuri nefinisate/lovite/deteriorate; prezenţa insectelor vii – gândaci; prezenţa rozatoarelor moarte", a explicat sursa citată.

Comisarii ANPC au informat operatorii economici care se aprovizionează prin acest coridor că nu vor mai putea să-l utilizeze până când problemele nu sunt rezolvate.

"Prin urmare, operatorii economici care oferă servicii de alimentaţie publică şi se aprovizionează prin coridorul pentru care s-a dispus măsura au fost informaţi despre situaţie şi despre imposibilitatea utilizarii acestei zone până la remedierea problemelor. Utilizarea unor frigidere murdare cu praf şi grime, resturi alimentare, garnituri neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată

În plus, după solicitarea de verificare a remedierii deficienţelor, la data de 01.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu