HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ANM anunță Cod Roșu pentru o furtună violentă în Suceava, cu specificarea zonelor afectate/ Actualizare: a fost declarat cod portocaliu pentru inundații.

ANM anunță Cod Roșu pentru o furtună violentă în Suceava, cu specificarea zonelor afectate/ Actualizare: a fost declarat cod portocaliu pentru inundații.
Sursă foto: Antena 3 CNN

Un Cod Roșu de furtună a fost declarat în județul Suceava de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM), fiind valabil sâmbătă între orele 19.30 și 20.30.

ACTUALIZARE:

Hidrologii au pus în aplicare un cod portocaliu de inundații pentru anumite râuri din județul Suceava.

Conform INHGA, datorită precipitațiilor care au avut loc în ultimele ore, celor prognozate și propagării lor, există posibilitatea apariției unor scurgeri semnificative pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu potențiale efecte severe de inundații locale și creșteri semnificative ale debitelor și nivelurilor cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Moldovița, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase ar putea avea o probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Petac (un afluent al râului Demăcușa). Avertizarea hidrologică este activă până la miezul nopții.

ȘTIREA DE LA ÎNCEPUT:

Sâmbată seară, ANM a emis un Cod Roșu pentru o furtună violentă în județul Suceava, valabil între orele 19.30 și 20.30.

Meteorologii au avertizat cu privire la ”grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 80...90 km/h, averse torențiale care vor acumula peste 25...35 l/mp”.

Zonele vizate din județul Suceava includ Vicovu de Sus, Siret, Vicovu de Jos, Straja, Frătăuții Noi, Moldovița, Frătăuții Vechi, Dornești, Brodina, Putna, Bilca, Voitinel, Gălănești și Mușenița.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu